«Διαζύγιο» Σαράντη και Estee Lauder έπειτα από 21 χρόνια

«Διαζύγιο» Σαράντη και Estee Lauder έπειτα από 21 χρόνια

Δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης και ανάπτυξης θα δημιουργηθούν μετά την αποεπένδυση του ομίλου Σαράντη από την κοινοπραξία που διατηρούσε τα τελευταία 21 χρόνια με την Estee Lauder.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης και ανάπτυξης θα δημιουργηθούν μετά την αποεπένδυση του ομίλου Σαράντη από την κοινοπραξία που διατηρούσε τα τελευταία 21 χρόνια με την Estee Lauder. Την ίδια στιγμή, η κερδοφορία που είχε καταγραφεί από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία και η οποία ανέρχεται –κατά πληροφορίες– κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα και πλήρως από τις δραστηριότητες του ομίλου, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η πρόσφατη εξαγορά της πολωνικής Stella Pack. Οπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, η υφιστάμενη κερδοφορία της κοινοπραξίας θα μπορέσει να αντικατασταθεί κατά ποσοστό τουλάχιστον 150% από δραστηριότητες του ομίλου.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την πώληση του 49% της συμμετοχής του στην κοινοπραξία.

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκε πως έπειτα από 21 χρόνια συνεργασίας η εταιρεία Σαράντης προχωράει στην πώληση κατά 49% του ποσοστού συμμετοχής της στην κοινοπραξία με την εταιρεία The Estée Lauder Companies έναντι συνολικού ποσού 55,2 εκατ. ευρώ. Ετσι, η Estee Lauder αναλαμβάνει απευθείας τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά, αλλά και σε αυτή των Βαλκανίων, στρατηγική που ακολουθεί και στις υπόλοιπες ΕΜΕΑ χώρες. Την εξέλιξη αυτή είχε ήδη προαναγγείλει ο όμιλος, ανακοινώνοντας τη σταδιακή εξαγορά των μετοχών που κατέχει στην εν λόγω κοινοπραξία από την The Estée Lauder Companies. Σημειώνεται πως η εταιρεία ELCA Cosmetics είναι μία κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το 2001 με σκοπό την πώληση και διανομή προϊόντων ομορφιάς σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Ο όμιλος Σαράντη κατείχε ποσοστό 49%, ενώ το υπόλοιπο 51% κατείχε η Estée Lauder Europe. Η αποδέσμευση του ομίλου Σαράντη από το joint venture θα δημιουργήσει ρευστότητα που θα βοηθήσει τον όμιλο να προχωρήσει με τη στρατηγική εξαγορών που ακολουθεί σε τομείς δραστηριότητας, όπως αυτός των ειδών οικιακής φροντίδας, προϊόντων προσωπικής υγείας και φροντίδας κ.ά. Σημειώνεται πως η συναλλαγή δεν θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της κοινοπραξίας. Παράλληλα, η αποδέσμευση του Γρηγόρη Σαράντη, που ήταν ο managing director της κοινοπραξίας, θα έχει αποτέλεσμα την ενίσχυση της διευθυντικής ομάδας του ομίλου. Τέλος, η αποδέσμευση από την κοινοπραξία θα δώσει στον όμιλο Σαράντη την ευκαιρία να συνάψει συμφωνίες με οίκους του εξωτερικού. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οποιοδήποτε brand με το οποίο ο όμιλος δεν έχει συνάψει συμφωνία θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του. Υπενθυμίζεται πως η Σαράντης δραστηριοποιείται και στην αγορά επιλεκτικής διανομής μέσα από συμφωνίες αντιπροσώπευσης διεθνών brands καλλυντικών, όπως για παράδειγμα Burberry, Escada, Bourjois Paris (μακιγιάζ) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή