Πάτρα: Πρόστιμα, κατασχέσεις και δύο συλλήψεις για παρεμπόριο

Πάτρα: Πρόστιμα, κατασχέσεις και δύο συλλήψεις για παρεμπόριο

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τμχ. απομιμητικών ειδών αθλητικής ένδυσης ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Πρόστιμα, κατασχέσεις και δύο συλλήψεις προέκυψαν μετά από ελέγχους για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, διενέργησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τον εντοπισμό απομιμητικών προϊόντων.

Λόγω της φύσεως των ερευνών, την ΔΙΜΕΑ και την ΕΛΑΣ συνέδραμαν και δύο εισαγγελικοί λειτουργοί.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.283 τμχ. απομιμητικών ειδών αθλητικής ένδυσης ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν και δυο συλλήψεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα για τα οποία άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1Ζ, του άρθρου 10 του Ν.4712/20 (Α’146).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT