Επανέρχεται το τέλος στη συνδρομητική

Επανέρχεται το τέλος στη συνδρομητική

Παύουν από την 1η Ιουλίου να είναι απαλλαγμένοι οι λογαριασμοί της ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης από το τέλος υπέρ του Δημοσίου, που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής αξίας του τιμήματος

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παύουν από την 1η Ιουλίου να είναι απαλλαγμένοι οι λογαριασμοί της ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης από το τέλος υπέρ του Δημοσίου, που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής αξίας του τιμήματος. Παράγοντες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών κάνουν λόγο για στρέβλωση, με το σκεπτικό ότι το τελικό ποσό συνδρομής σε κάποια από τις ελληνικές πλατφόρμες οπτικοακουστικού περιεχομένου επιβαρύνεται αθροιστικά με 30%, κάτι που δεν ισχύει για ομοειδείς υπηρεσίες που προσφέρουν στην ελληνική αγορά ξένες εταιρείες. Οι ελληνικές, δηλαδή, πλατφόρμες οπτικοακουστικού περιεχομένου Over the Top (για την εξασφάλιση του οποίου απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο και ενεργή συνδρομή) καλούνται να προσφέρουν περιεχόμενο εξίσου ανταγωνιστικό με αυτό τουλάχιστον επτά ξένων παρόχων που διεκδικούν μερίδιο από την ελληνική αγορά, χωρίς να επιβαρύνονται το ίδιο φορολογικά. Σημειώνεται ότι ετησίως το δημοσιονομικό όφελος δεν ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Κατεβάζει τον πήχυ της ανάπτυξης η DBRS

Οι προοπτικές για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2022 έχουν επιδεινωθεί για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης τους τελευταίους τέσσερις μήνες, λόγω των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, των αυξημένων πιέσεων στον πληθωρισμό και των πρόσθετων διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Σε αυτό το πλαίσιο, ο οίκος προχωρεί στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της Ελλάδας το τρέχον έτος, προβλέποντας ότι θα κινηθεί στο 3,9% από 4,3% που προέβλεπε τον Μάρτιο, ενώ το 2023 εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 3,2%, από 3,4% πριν.

Νέο πράσινο ομόλογο από τη Lamda Development 

Επισημοποιήθηκε η πρόθεση της Lamda Development να εκδώσει νέο ομόλογο με πράσινο χαρακτήρα. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε χθες την έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου ύψους μεταξύ 200-230 εκατ. και διάρκειας επτά ετών. Στόχος της νέας έκδοσης αναμένεται ότι θα είναι κυρίως η βελτίωση της δομής του γενικότερου δανεισμού της εισηγμένης, ενώ η διοίκηση εκτίμησε πρόσφατα ότι η απόδοση του ομολόγου θα είναι υψηλότερη από το 3,4% της τελευταίας ομολογιακής έκδοσης της Lamda πριν από δύο έτη.

Επανέρχεται το τέλος στη συνδρομητική-1

E-statement από την εφορία  

Στην έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού, μέσω της οποίας ο φορολογούμενος μπορεί να έχει κάθε μήνα την πλήρη εικόνα των οφειλών και των επιστροφών του, για τον προηγούμενο μήνα, ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, μέσω της νέας εφαρμογής μπορεί να δει: τις πληρωμές που έκανε, τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και τυχόν διαγραφές στις οφειλές του. Ειδικά για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάιο 2022 απεικονίζονται μόνον οι οφειλές του φορολογουμένου για τις οποίες υπήρξε κίνηση στον εκάστοτε μήνα. Η Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού αναρτάται κάθε 2η Δευτέρα του μήνα στην επιλογή: «Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Επανέρχεται το τέλος στη συνδρομητική-2

Στον «Ηρακλή» για το Frontier II η ΕΤΕ

Αίτημα υπαγωγής στον μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» της τιτλοποίησης με την ονομασία Frontier II υπέβαλε χθες η Εθνική Τράπεζα, «διεκδικώντας» εγγύηση ύψους 460 εκατ. ευρώ για τις ομολογίες υψηλής εξασφάλισης. Το χαρτοφυλάκιο Frontier II είναι συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ και αποτελεί τη δεύτερη τιτλοποίηση που υλοποιεί η διοίκηση της ΕΤΕ, επιτυγχάνοντας τη μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 6,5%. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται κατά 40% από επιχειρηματικά δάνεια όλων των κατηγοριών (μεγάλων, μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων), καθώς και δάνεια λιανικής (στεγαστικά κατά 50% και καταναλωτικά κατά 10%). Πρόκειται για 50.000 δάνεια από 25.000 οφειλέτες, με το 80% των δανείων να συνοδεύεται με εξασφαλίσεις. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, «η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη» και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η συναλλαγή θα κλείσει το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή