H Πειραιώς ξεκίνησε τις εκταμιεύσεις για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

H Πειραιώς ξεκίνησε τις εκταμιεύσεις για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Αιτήματα για επενδυτικά σχέδια άνω του 1,6 δισ. ευρώ έχει παραλάβει και αξιολογεί η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία για τη στήριξη επενδύσεων στη χώρα.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήματα για επενδυτικά σχέδια άνω του 1,6 δισ. ευρώ έχει παραλάβει και αξιολογεί η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία για τη στήριξη επενδύσεων στη χώρα. Αυτό επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι «τα πρώτα αιτήματα έχουν εγκριθεί και πολύ σύντομα αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος».

«Ο κομβικός ρόλος της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας στο αναπτυξιακό σχέδιο και τις προοπτικές της χώρας είναι αδιαμφισβήτητος, λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής, των διαθέσιμων πόρων, του υψηλής ποιότητας επιχειρηματικού και ανθρώπινου κεφαλαίου, των προσβάσεων στις βαλκανικές και ευρωπαϊκές αγορές και του ανεξάντλητου φυσικού και πολιτισμικού πλούτου», υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε ότι «σε σύνολο 15 επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οκτώ είναι από τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ».

Εχουμε λάβει αιτήματα για επενδύσεις ύψους άνω του 1,6 δισ., τόνισε ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς για την περίοδο 2022-2025 θα προχωρήσει στη δημιουργία χαρτοφυλακίου δανείων και επενδύσεων με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ΕSG) ύψους 9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οπως τόνισε ο κ. Μεγάλου, «η Πειραιώς διαθέτει την τεχνογνωσία για να προσφέρει τις καταλληλότερες χρηματοδοτικές λύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει έργα 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία ισοδυναμούν με ΑΠΕ δυναμικότητας άνω των 2 GW, μέγεθος που αντιστοιχεί σχεδόν στο 30% της εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα. Επίσης, για την επόμενη διετία οι χρηματοδοτήσεις ΑΠΕ στις οποίες θα προχωρήσει η τράπεζα αναμένεται να υπερβούν το 1 δισ. ευρώ». «Η Πειραιώς είναι η τράπεζα με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο σε νευραλγικούς κλάδους ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, όπου οι χορηγήσεις ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και οι υποδομές και η ενέργεια, τομείς στους οποίους οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ», είπε ο κ. Μεγάλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή