Στο επίκεντρο της ΔΥΠΑ τα προγράμματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

Στο επίκεντρο της ΔΥΠΑ τα προγράμματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

Την πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία της Microsoft με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τέως ΟΑΕΔ) εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία της Microsoft με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τέως ΟΑΕΔ) εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του δωρεάν προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Αναβάθμιση και πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων σε cloud υπηρεσίες».

Το πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της σύμπραξης της ΔΥΠΑ με τη Microsoft Ελλάδος για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας στις αρχές του έτους. Κι όπως δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης κατά τη διάρκεια επίσκεψης, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη χθες στα γραφεία της εταιρείας, η ΔΥΠΑ αναμένεται να διευρύνει το πεδίο συμπράξεών της με διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς –καθώς τα προγράμματα αυτά έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από εργαζομένους και ανέργους και αυξανόμενη αναγνώριση στην αγορά εργασίας. Να σημειωθεί ότι οι ψηφιακές δεξιότητες βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων προγραμμάτων κατάρτισης της ΔΥΠΑ, που θα παρουσιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα δε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, «οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν έρθει με ορμή στη ζωή μας, γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε την κατάρτιση σε αυτές όπλο όλων, εργαζομένων, ανέργων, ιδιαίτερα των νέων, για το μέλλον».

Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα σύμπραξης της ΔΥΠΑ με τη Microsoft Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με ωφελούμενους που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και έλαβαν πιστοποίηση σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά αντικείμενά του. Οι ωφελούμενοι –που δεν είχαν προϋπηρεσία ή σπουδές πληροφορικής– τόνισαν τη χρησιμότητα του προγράμματος ως προς τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναγνωρίζοντάς το ως μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία –ιδίως όσον αφορά τη διαδικασία της πιστοποίησης– που μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική τους εξέλιξη και να τους ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώθηκε πολύ υψηλή ζήτηση, αφού για τις 1.000 προσφερόμενες θέσεις –για ανέργους ηλικίας 18 έως 45 ετών– υποβλήθηκαν πάνω από 2.500 αιτήσεις, με τη συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων να πληρούν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. 980 ωφελούμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης (ποσοστό ολοκλήρωσης 98%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 92% των συμμετεχόντων αξιολόγησε το περιεχόμενο του προγράμματος ως ικανοποιητικό, το 91% δήλωσε ικανοποιημένο από τους εκπαιδευτές, το 92% δήλωσε ικανοποιημένο από το εκπαιδευτικό υλικό, ενώ 9 στους 10 θα συνιστούσαν το πρόγραμμα σε φίλους ή γνωστούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή