Αμεση επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ μέσω Ψηφιακού Δωματίου Επικοινωνίας

Αμεση επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ μέσω Ψηφιακού Δωματίου Επικοινωνίας

Επανάσταση για το Δημόσιο χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την έναρξη λειτουργίας του νέου ψηφιακού όπλου του ΕΦΚΑ για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης εντός του καλοκαιριού.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάσταση για το Δημόσιο χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την έναρξη λειτουργίας του νέου ψηφιακού όπλου του ΕΦΚΑ για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης εντός του καλοκαιριού. Το Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των εν αναμονή συνταξιούχων, καθώς επιτρέπει την απευθείας ψηφιακή επαφή του ασφαλισμένου που έχει υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης με τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την έκδοση της σύνταξής του.

Οπως επισημάνθηκε χθες κατά την επίσημη παρουσίασή της, η νέα αυτή υπηρεσία θα αντικαταστήσει τρεις τρόπους επικοινωνίας που δημιουργούσαν ταλαιπωρία στους πολίτες και σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία απονομής:

• Την αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου, όπου ο e-ΕΦΚΑ ζητούσε επιπλέον έγγραφα για να προχωρήσει το αίτημα συνταξιοδότησης.

• Την επίσκεψη του ασφαλισμένου στα τοπικά υποκαταστήματα για την προσκόμισή τους.

Διευρύνονται οι εργασίες που μπορούν να αναλαμβάνουν οι 458 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι.

• Την τηλεφωνική επικοινωνία για διευκρινίσεις και ερωτήματα.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Χατζηδάκη, διευρύνονται οι εργασίες που μπορούν να αναλαμβάνουν οι 458 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι. Συγκεκριμένα, μέσα από το Ψηφιακό Δωμάτιο οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν την ανάθεση της υπόθεσής τους σε πιστοποιημένο επαγγελματία για ανακεφαλαίωση ασφαλιστικού χρόνου και αναγνωρίσεις. Θα μπορούν να το πράξουν αυτό ακόμα και όσοι ασφαλισμένοι έκαναν την αίτησή τους πριν από την υιοθέτηση του μέτρου των πιστοποιημένων επαγγελματιών ή δεν το έχουν επιλέξει εξαρχής κατά τη διαδικασία αίτησης συνταξιοδότησής τους. Με αυτόν τον τρόπο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι 458 πιστοποιημένοι επαγγελματίες θα αποκτήσουν και αυτοί πρόσβαση στο Ψηφιακό Δωμάτιο για να αναλάβουν τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου επεσήμανε πως με το Ψηφιακό Δωμάτιο προστίθεται στη φαρέτρα του ΕΦΚΑ ακόμα ένα όπλο προκειμένου αφενός μεν να αυξηθούν η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία του, αφετέρου δε να αξιοποιηθούν καλύτερα οι δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του e-ΕΦΚΑ, καταργώντας στην πράξη ουρές, αστοχίες και ταλαιπωρία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, οι υποδιοικητές του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, Νίκος Χουρδάκης, Γιώργος Γκράτσιος και Νίκος Παγώνης, η πρόεδρος ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα, ο επικεφαλής της ομάδας έργου για τις εκκρεμείς συντάξεις Μιχάλης Κεφαλογιάννης, οι γενικοί διευθυντές του e-ΕΦΚΑ για τις απονομές συντάξεων και την ψηφιοποίηση του Οργανισμού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε με βιντεοκλήση και ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή