Συμφωνία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με Siemens Gamesa

Συμφωνία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με Siemens Gamesa

Δύο συμβάσεις με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψε η Siemens Gamesa

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο συμβάσεις με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέγραψε η Siemens Gamesa. Η πρώτη αφορά συμφωνία 25 MW για την προμήθεια πέντε ανεμογεννητριών μοντέλου SG5.0-145 που λειτουργούν στα 5,2 MW για το αιολικό πάρκο Δούκα, που θα εγκατασταθεί στην Καστοριά της Μακεδονίας. Η δεύτερη αφορά συμφωνία 15 MW για την προμήθεια τριών ανεμογεννητριών μοντέλου SG5.0-145 για το αιολικό πάρκο Κουκούλι, στην Κοζάνη, επίσης στη Μακεδονία. Τα δύο αιολικά πάρκα έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2024. Οι συμβάσεις και για τα δύο αιολικά πάρκα περιλαμβάνουν συμφωνία παροχής υπηρεσιών πλήρους λειτουργίας και συντήρησης για περίοδο 20 ετών.

Αφορά την αγορά οκτώ ανεμογεννη- τριών για τα αιολικά πάρκα σε Κοζάνη και Καστοριά.

Τα δύο αιολικά πάρκα θα παρέχουν ενέργεια που μπορεί να καλύπτει την τροφοδοσία 35.000 νοικοκυριών. Παράλληλα θα βοηθήσουν στην αποφυγή της εκπομπής 105.000 τόνων CO2 ετησίως, που ισοδυναμεί με τις εκπομπές περίπου 60.000 οχημάτων. Για να επιτευχθεί αυτή η εξοικονόμηση CO2 θα πρέπει να φυτευθούν 1,7 εκατ. δέντρα. Η Siemens Gamesa διαθέτει 992 MW εγκατεστημένα ή υπό κατασκευή στην Ελλάδα.

«Τα δύο συμβόλαια που υπογράψαμε είναι πολύ σημαντικά. Αυτά θα είναι τα δύο πρώτα αιολικά πάρκα που θα εγκαταστήσουμε για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στον αιολικό τομέα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δύο συμβάσεις θα ενισχύσουν τη συνεργασία μας με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και θα είναι επίσης οι πρώτες από πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για να υποστηρίξουμε την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σπύρος Ρόζης, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa στην Ελλάδα. «Η ΔΕΗ δεσμεύεται να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα. Μαζί με ισχυρούς εταίρους είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας και τη δική μας πράσινη συμφωνία. Συνεργασίες όπως αυτή με τη Siemens Gamesa είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της εταιρείας και τον μετασχηματισμό του ομίλου. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει και σε περισσότερα έργα στο μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή