«Τουρισμός για Όλους»: Διπλασιάζονται κονδύλια και δικαιούχοι

«Τουρισμός για Όλους»: Διπλασιάζονται κονδύλια και δικαιούχοι

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού, θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ και έτσι το πρόγραμμα θα επεκταθεί από 200.000 σε 400.000 δικαιούχους

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλασιάζονται κονδύλια και δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Πρέβεζα, θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ και έτσι το πρόγραμμα θα επεκταθεί κατά 200.000  δικαιούχους. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ – από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά – και οι συνολικοί δικαιούχοι θα είναι 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Mε smartphone και NFC

Με το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Η κάρτα έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, έναντι οριζόντιας επιδότησης 120 ευρώ που προβλεπόταν πέρυσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023, είτε εφάπαξ σε έναν προορισμό είτε σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητο να έχουν κατάλληλη συσκευή smartphone που να στηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC.

Κατά την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού. 

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες είναι δύο, Viva Wallet και Alpha Bank. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σάς. 

Δικαιούχοι

Η υποβολή αίτησης γίνεται επιτυχώς εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

  • Έως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα
  • Έως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα
  • Έως 29.500 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 1 παιδί
  • Έως 31.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 2 παιδιά
  • Έως 33.000 ευρώ εισόδημα οικογένεια με 3 παιδιά
  • Έως 38.000 εισόδημα ευρώ για τους πολύτεκνους

Μονογονεϊκές οικογένειες

  • Έως 17.500 ευρώ με 1 παιδί
  • Έως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά
  • Έως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά
  • Έως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή