Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Με άλμα στον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 860 μονάδες ξεκίνησε ο Αύγουστος για το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άλμα στον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 860 μονάδες ξεκίνησε ο Αύγουστος για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες, κυρίως, να οδηγούν την τάση, έπειτα και από τα πολύ καλά αποτελέσματα β΄ τριμήνου που ανακοίνωσαν Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Οριακές οι διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, υποχώρησε το ιταλικό δεκαετές.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,50% και έκλεισε στις 863,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,74 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,88% στις 2.088,63 μονάδες, με άνοδο 0,71% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.372,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε, σημειώνοντας άνοδο 5,91% στις 551,93 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν η Alpha Bank στο +6,91%, η Eurobank στο +5,89%, η Πειραιώς στο +5,44%, η Titan στο +5,18% και η Εθνική στο +5,02%, και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 3% οι Βιοχάλκο και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, ενώ πτώση άνω του 2% κατέγραψαν Jumbo και Quest. Η κατοχύρωση των 862 μονάδων μπορεί να δώσει μια κίνηση στη ζώνη των 885 μονάδων, εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Ο Αύγουστος είναι μήνας που χαρακτηρίζεται από χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, παρ’ όλα αυτά έχει κάνει και τις εκπλήξεις του αρκετές φορές, όπως προσθέτει.

Oι ευρωπαϊκές αγορές έμειναν σχεδόν αμετάβλητες χθες, καθώς τον φόβο της ύφεσης εξισορρόπησαν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως η τράπεζα HSBC που αναβάθμισε τον στόχο για την κερδοφορία της με αποτέλεσμα να κάνει άλμα η μετοχή της 6%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε οριακά σε θετικό πρόσημο, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε σημειώσει άνοδο 0,2%. Οριακά σε αρνητικό πρόσημο, στο -0,02%, έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ με οριακή άνοδο 0,09% έκλεισε ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης. Επίσης με μικρή υποχώρηση -0,19% έκλεισε ο CAC 40 του Παρισιού. Στο μεταξύ, σημείωσαν άνοδο χθες τα ομόλογα του ιταλικού δημοσίου, με τις αποδόσεις των δεκαετών να υποχωρούν σε επίπεδο κάτω του 3% για πρώτη φορά από τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου θα αναγκαστεί να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να μη χάσει τα 200 δισ. ευρώ που δικαιούται η Ρώμη από το Ταμείο Ανάκαμψης.​​​​​​

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή