Ρεβυθούσα: Έτοιμη η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Ρεβυθούσα: Έτοιμη η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Ετοιμη είναι η νέα πλωτή δεξαμενή και θα παραλάβει τον Αύγουστο τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη είναι η νέα πλωτή δεξαμενή και θα παραλάβει τον Αύγουστο τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, που επισκέφθηκε τον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και επιθεώρησε τη νέα πλωτή δεξαμενή (FSU).

Η δεξαμενή, που κατέφθασε σε χρόνο-ρεκόρ, όπως είπε ο υπουργός, θα αυξήσει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας κατά 145.000 κυβικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο της διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Σκρέκας. Οπως σημείωσε, η δεξαμενή διπλασιάζει σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού και με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο. «Σε συνδυασμό με τους νέους σταθμούς στην Κόρινθο και στην Αλεξανδρούπολη, καθιερώνουμε τη χώρα ως βασική πύλη εισόδου φυσικού αερίου για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τριπλασιάζουμε την αποθηκευτική της ικανότητα σε LNG», υποστήριξε ο υπουργός.

Θα αυξήσει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού κατά 145.000 κυβικά μέτρα.

Από την πλευρά του ΔΕΣΦΑ, η Maria Rita Galli, ανώτατη εκτελεστική διευθύντριά του, σημείωσε ότι ο ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε μια σειρά επενδύσεων για την ενίσχυση των υποδομών του και την περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της Ελλάδας για τη σημαντική μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο που προέρχεται από τη Ρωσία.

«Με την προσθήκη του FSU», είπε, «αυξάνουμε τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας σε 360.000 m2 και συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού μέσω εκφορτώσεων LNG και, γενικότερα, στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, της τεχνικής μας εμπειρίας και των υποδομών μας».

Η χωρητικότητα των υφιστάμενων τριών δεξαμενών στη Ρεβυθούσα είναι 225.000 κ.μ. και με τη νέα δεξαμενή αυξάνεται σημαντικά, όπως επίσης και η ευελιξία της εγκατάστασης ως προς την υποδοχή διαθέσιμων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στην επίσκεψη, τον υπουργό συνόδευσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, η κ. Galli και ο γενικός διευθυντής της GasLog, Κωνσταντίνος Καραθάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή