ΕΦΚΑ: Μεγάλη πρόοδος στις συντάξεις του 2022

ΕΦΚΑ: Μεγάλη πρόοδος στις συντάξεις του 2022

Κάτω και από το 3% των αιτήσεων για τη λήψη κύριας σύνταξης που υποβλήθηκαν το 2020 έχουν ακόμη απομείνει προκειμένου να μηδενιστούν και οι εκκρεμότητες του συγκεκριμένου έτους...

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω και από το 3% των αιτήσεων για τη λήψη κύριας σύνταξης που υποβλήθηκαν το 2020 έχουν ακόμη απομείνει προκειμένου να μηδενιστούν και οι εκκρεμότητες του συγκεκριμένου έτους, σημαντική πρόοδος έχει γίνει και όσον αφορά τις αιτήσεις του 2021, ενώ ακόμη και οι αιτήσεις του α΄ τετραμήνου του τρέχοντος έτους, σε ποσοστό της τάξης του 75% έχουν εκκαθαριστεί. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο συντονισμού του ΕΦΚΑ στην οδό Κηφισίας.

Ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο «πράσινο κτίριο» με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, τον επικεφαλής της ομάδας έργου Μιχάλη Κεφαλογιάννη, τη γενική διευθύντρια Συντάξεων Ελένη Νιαρχάκου και όλη την υπόλοιπη ομάδα και καταγράφηκε η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής. Εκεί, διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι οι συντάξεις του Δημοσίου, με την ομάδα να επικεντρώνεται στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Στις διεθνείς συντάξεις (δηλαδή τις συντάξεις ασφαλισμένων που διέμεναν και στο εξωτερικό) επίσης παρατηρήθηκε αξιόλογη πρόοδος τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος σημείωσε πως τους επόμενους μήνες θα καταβληθεί πολύ σημαντική προσπάθεια στον τομέα αυτό, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της συνεργασίας με άλλες χώρες.

Τέλος, στις επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες επίσης υπάρχει μικρή αποκλιμάκωση, τους επόμενους μήνες, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή