Εξώδικη πρόσκληση, δήλωση του κ. Θ. Κιτσάκου

Εξώδικη πρόσκληση, δήλωση του κ. Θ. Κιτσάκου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την από 27/7/2022 εξώδικη πρόσκληση-δήλωση έστειλε στην «Κ» ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Κιτσάκος. Σε αυτήν αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 536/2022 αμετάκλητο απαλλακτικό για τον ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της αντιμετώπισης των οφειλών της εταιρείας ELFE SA την περίοδο 2015-17, για την οποία του είχε ασκηθεί δίωξη με την κατηγορία της απιστίας.

«Επί της εις βάρος μου αυτής κατηγορίας», αναφέρει ο κ. Κιτσάκος στην εξώδικη πρόσκληση-δήλωσή του, «εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 536/2002 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που έχει ήδη καταστεί αμετάκλητο. Με το βούλευμα αυτό το Δικαστικό Συμβούλιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκε ομόφωνα να μη γίνει κατηγορία εις βάρος μου για την αξιόποινη πράξη της απιστίας, δεχόμενο ότι δεν στοιχειοθετείται ούτε καν αντικειμενικά το αδίκημα αυτό. Προκειμένου να αιτιολογήσει την κρίση του αυτή το Δικαστικό Συμβούλιο δέχθηκε με καθολική αναφορά στην εισαγγελική πρόταση ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνοντος συμβούλου της “ΔΕΠΑ Α.Ε.” δεν επήλθε σημαντική αύξηση του χρέους της “ΕΛΦΕ Α.Ε.”, ότι προέβην σε νέες ρυθμίσεις καταβολής του χρέους, που απέδωσαν αποτελέσματα, αφού εξοφλήθηκε η τρέχουσα κατανάλωση, ότι προέβην σε δικαστικές ενέργειες επιδίωξης είσπραξης μέρους του παλαιότερου κεφαλαίου (έκδοση και είσπραξη διαταγών πληρωμής, καταλογισμός μετρητών σε παλαιά χρέη, είσπραξη ποσού τουλάχιστον 392.000 ευρώ μηνιαίως για παλιά χρέη), ότι, συντασσόμενος με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της “ΔΕΠΑ Α.Ε.” , δεν επέλεξα τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου ως λύση, διότι αυτό θα συνεπαγόταν αρνητικές συνέπειες και για τη λειτουργία της “ΔΕΠΑ Α.Ε.”, αφού θα έχανε την πιθανότητα είσπραξης μέσω ρύθμισης του διογκούμενου χρέους της “ΕΛΦΕ Α.Ε.” και ότι οι αποφάσεις μου κατέτειναν στην εξυπηρέτηση του εταιρικού συμφέροντος και λήφθηκαν μετά από συλλογή πληροφοριών, εκτίμηση κινδύνων και στάθμιση λογικής διακινδύνευσης κατά τη διαχείριση της εμπορικής δραστηριότητας της “ΔΕΠΑ Α.Ε.”».

Η «Κ» δημοσιεύει απόσπασμα του εξωδίκου ως ανωτέρω, δείχνοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Κιτσάκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή