Στη Lamda το εκπτωτικό κέντρο McArthurGlen στα Σπάτα

Στη Lamda το εκπτωτικό κέντρο McArthurGlen στα Σπάτα

«Προικίζει» τη θυγατρική της Lamda Malls, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χ.Α., η Lamda Development, καθώς η εισηγμένη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προικίζει» τη θυγατρική της Lamda Malls, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χ.Α., η Lamda Development, καθώς η εισηγμένη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του εκπτωτικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα. Η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ύψος της συμφωνίας θα διαμορφωθεί σε 40 εκατ. ευρώ, καθώς θα αποπληρωθούν και συναφή δάνεια που συνδέονται με το ακίνητο. Η πληρότητα του McArthurGlen διαμορφώνεται σε 95%, ενώ η επισκεψιμότητά του το 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ανερχόταν σε 4,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Το ακίνητο των 21.200 τ.μ. ανήκε σε κοινή εταιρεία (50%-50%) της ίδιας της McArthurGlen και της Bluehouse, εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο γειτνιάζει με το Smart Park, κάτι που σημαίνει ότι REDS και Lamda θα αποτελέσουν πλέον «γείτονες». Αλλωστε, το οικόπεδο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το McArthurGlen είχε αποκτηθεί από τη REDS, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας το 2006.

Μεταβατική

Μεταβατική περίοδο 10 ετών, έως το 2032, για την επίλυση του προβλήματος της λήψης εθνικής σύνταξης από ομογενείς που διαμένουν στην Ελλάδα λιγότερα από 40 έτη, ορίζει ρητά η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα εκατοντάδων ομογενών. Ετσι, για φέτος, η προϋπόθεση για κάποιον ώστε να λάβει το σύνολο της εθνικής σύνταξης, είναι η νόμιμη και μόνιμη παραμονή στη χώρα 30 έτη. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για κάθε νέα χρονιά θα αυξάνεται κατά ένα έτος το όριο της υποχρεωτικής διαμονής στη χώρα μας, ώστε να μπορεί αυτή η πολύ ειδική κατηγορία ασφαλισμένων να λάβει σύνταξη. Από το 2032 κι εφεξής, το όριο «κλειδώνει» στα 40 έτη.

Καθυστερήσεις στο 28% των πτήσεων

Μπορεί το χάσμα του αριθμού των πτήσεων με το 2019 να κλείνει σταδιακά, όμως το άνοιγμα της ψαλίδας ως προς την ακρίβεια χρόνου των πτήσεων παραμένει μεγάλο, συγκριτικά με τα επίπεδα πριν από την εκδήλωση της πανδημίας. Υπολογίζεται ότι στις 42 χώρες της Ευρώπης που καλύπτει ο ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) το 28% των πτήσεων καθυστερεί κατά περισσότερο από 15 λεπτά. Πάντως, ο αριθμός των πτήσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανήλθε στα επίπεδα του 87% του 2019.

Εξαιρέθηκαν Μύκονος, Σαντορίνη

Εκτός των ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου μένουν τελικά τα επενδυτικά σχέδια για τον τουρισμό στη Μύκονο και στη Σαντορίνη –όχι όμως και στη Θηρασιά–, ενώ δεν εντάχθηκαν τελικά στη «μαύρη λίστα» άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Η απόφαση για την εξαίρεση υπεγράφη την Τετάρτη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε την προκήρυξη για το καθεστώς ενίσχυσης «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο εν λόγω καθεστώς ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών η 5η Δεκεμβρίου 2022. Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε: α) 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις, β) 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις, γ) 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις, δ) 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις και ε) 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή