Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας την άνοδο που σημείωνε από την αρχή της συνεδρίασης η Γουόλ Στριτ, καθώς το κλίμα επηρέασαν καθοριστικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή και φέρουν την υπερδύναμη να δημιουργεί διαρκώς όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Τα εν λόγω στοιχεία ενισχύουν πάντως την επιχειρηματολογία υπέρ των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων του δολαρίου, ενώ το δολάριο υποχώρησε χθες και μαζί του και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το γενικότερα καλό κλίμα αποτυπώθηκε στην πορεία του πανευρωπαϊκού δείκτη Eurostoxx 600, που έκλεισε με κέρδη περίπου 1%, ενώ την ίδια στιγμή με άνοδο έκλειναν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη 0,57%, ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε στο +0,84% και ο CAC 40 του Παρισιού στο +0,80%. Στο μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,5% έναντι του καλαθιού των έξι μεγαλύτερων νομισμάτων του κόσμου, χάνοντας μέρος της ανόδου που σημείωσε όταν δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα τα στοιχεία που φέρουν τις ΗΠΑ να δημιουργούν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε Γερμανία, ΗΠΑ και Βρετανία.

Παράλληλα, όμως, υποχωρούσαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, όπως των δεκαετών του αμερικανικού δημοσίου που μειώθηκαν κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 2,77%, και των δεκαετών του γερμανικού δημοσίου, που υποχώρησαν κατά έξι μ.β., στο 0,90%. Υποχώρησαν, άλλωστε, και οι αποδόσεις των δεκαετών της Βρετανίας κατά 10 μ.β., στο 1,95%. Στο μεταξύ, ανοδικά κινούνταν και οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό Δυτικού Τέξας να κυμαίνεται το βράδυ στα 89,92 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 1%, και το Brent στα 94,95 δολ. το βαρέλι, παραμένοντας σε γενικές γραμμές αμετάβλητο. Σύμφωνα, τέλος, με μερίδα οικονομικών αναλυτών, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ένα είδος βαρόμετρου για την προθυμία των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο και χθες σημείωσαν άνοδο. Το μεγαλύτερο εξ αυτών, το bitcoin, κατέγραψε άνοδο κατά 4,3%, σε 24.194 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή