Εθνική Τράπεζα: Χρηματοδότηση ύψους 47,8 εκατ. στην DEMO

Εθνική Τράπεζα: Χρηματοδότηση ύψους 47,8 εκατ. στην DEMO

Χρηματοδότηση ύψους 47,8 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία DEMO ABEE ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Χρηματοδότηση ύψους 47,8 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία DEMO ABEE ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να πραγματοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης της εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 159,3 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής φαρμάκων και δραστικών υλών ξηρών ενέσιμων φαρμάκων, που θα αποτελείται από τρεις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και τέσσερις μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 74.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Παράλληλα, η χρηματοδότηση θα καλύψει και επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας εμπίπτει στον πυλώνα «εξωστρέφεια» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτείται κατά 27,6 εκατ. ευρώ (ποσοστό 17% του προϋπολογισμού) από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατά 47,8 εκατ. ευρώ (ποσοστό 30%) μέσω δανείου της τράπεζας, κατά 31,9 εκατ. ευρώ (ποσοστό 20%) μέσω ίδιας συμμετοχής, ενώ ποσό ύψους 52 εκατ. ευρώ (ποσοστό 33%) αφορά επιδοτήσεις, στο πλαίσιο της δράσης «Μεταρρύθμιση του συστήματος clawback και συμψηφισμός του με ερευνητικές και επενδυτικές δαπάνες», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕ, προστίθεται στις νέες εκταμιεύσεις, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 από την Εθνική Τράπεζα προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή της να διαδραματίσει τον σταθερά διαχρονικό της ρόλο στη στήριξη της εθνικής οικονομίας, εν μέσω έντονων προκλήσεων σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Σκοπός, η κατασκευή βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής φαρμάκων στην Τρίπολη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DEMO ΑΒΕΕ, Δημήτριος Δέμος, τόνισε ότι η εταιρεία κάνει ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, συνολικού ύψους 356 εκατ. ευρώ.

«Επενδύουμε στην Ελλάδα, με το βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας υποδομές και αναπτύσσοντας νέες δραστηριότητες, όπως η παραγωγή πρώτων υλών φαρμάκων, που θα συμβάλουν στην απεξάρτηση της χώρας από τις αγορές της Ασίας, στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής αναμένεται να δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις εργασίας στον νομό Αρκαδίας, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Δέμος.

Ο γενικός διευθυντής Μεσαίων, Μικρομεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Κουτσουδάκης, δήλωσε ότι «η χρηματοδότηση της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ABEE, σκοπό έχει την ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικότητας αυτής της άριστης και πρωτοπόρου ελληνικής εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT