Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, επικεντρωμένα στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής, στεγαστικής, ψηφιακής και «πράσινης» εθνικής στρατηγικής, παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, σε μια σειρά παράλληλων ενημερωτικών εκδηλώσεων, στη ΔΕΘ. Πρόκειται για τα εξής τέσσερα χρηματοδοτικά εργαλεία:

1. «Development Loan Financial Instrument», ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, που απευθύνεται στις πολύ μικρές και μικρές αλλά και στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που στερούνται ικανών ιστορικών οικονομικών στοιχείων για την αυτόνομη λήψη χρηματοδότησης. Με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας διευκολύνεται η ένταξη των επιχειρήσεων αυτών στον νέο αναπτυξιακό νόμο παρέχοντας λύσεις όχι μόνο για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό αλλά και για το bridge financing της επιχορήγησης.

2. «Green Guarantee Fund for Sustainable Development», πρόγραμμα που υποστηρίζει επενδύσεις επικεντρωμένες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον τομέα των υποδομών ηλεκτροκίνησης.

3. «Digital Guarantee Fund for Sustainable Development», για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

4. «Ταμείο μικροδανείων αγροτικής επιχειρηματικότητας», για τη χρηματοδότηση επενδυτικών δανείων με μικρά δάνεια ύψους έως 25.000 ευρώ προς αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Πρόσθετη επιδότηση επιτοκίου 100% για δύο έτη και κάλυψη συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή