«Aγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα» από Skroutz

«Aγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα» από Skroutz

Την υπηρεσία Buy Now, Pay Later (BNPL, αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα) παρέχει πλέον και η Skroutz, για αγορές από 20 έως 300 ευρώ, οι οποίες γίνονται μέσω του marketplace της

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπηρεσία Buy Now, Pay Later (BNPL, αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα) παρέχει πλέον και η Skroutz, για αγορές από 20 έως 300 ευρώ, οι οποίες γίνονται μέσω του marketplace της. Η παροχή αυτής της υπηρεσίας είχε ήδη προαναγγελθεί από τους προηγούμενους μήνες, όταν σε πρώτη φάση η Skroutz είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» που συνίσταται στη χορήγηση μικροπιστώσεων για αγορές πάνω από 300 ευρώ και έως 2.000 ευρώ που γίνονται μέσω του marketplace της, πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Η υπηρεσία BNPL για ποσά έως 300 ευρώ παρέχεται σε συνεργασία με την ΤΒΙ Bank και προβλέπει την πληρωμή σε τέσσερις δόσεις με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα. Χρειάζεται, ωστόσο, ο χρήστης να διαθέτει χρεωστική κάρτα, χαρακτηριστικό, βεβαίως, που έχει κάθε κάρτα ανάληψης μετρητών που παρέχεται από τις τράπεζες στους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών. Η πληρωμή με αυτόν τον τρόπο γίνεται ως εξής: ο χρήστης ολοκληρώνει τις αγορές του μέσω του Skroutz marketplace 20 έως 300 ευρώ. Στη συνέχεια στον τρόπο πληρωμής επιλέγει το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» και πατάει «Ολοκλήρωση». Αμέσως μεταφέρεται στο περιβάλλον της TBI Bank και έχει περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ο αγοραστής συμπληρώνει τα στοιχεία του και ανεβάζει (upload) μία φωτογραφία της ταυτότητάς του και μία selfie. Πατάει «Αποστολή» και εντός ενός λεπτού γνωρίζει εάν η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί. Στη συνέχεια συμπληρώνει τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας του για να πληρώσει την πρώτη δόση, επιλέγει «Υπογραφή της σύμβασης» και μετά πλέον θα αναμένει την παραλαβή της παραγγελίας του. Για τη χρήση αυτής της υπηρεσίας υπάρχει επιβάρυνση 2 ευρώ ανά δόση. Η υπηρεσία δεν παρέχεται για αγορές με τιμολόγια, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόωρη αποπληρωμή των δόσεων. Επίσης, η υπηρεσία παρέχεται για ένα προϊόν στο «καλάθι» αξίας 20 έως 300 ευρώ και όχι για πολλά.

Η υπηρεσία BNPL παρέχεται για αγορές από 20 έως 300 ευρώ και προβλέπει την πληρωμή σε τέσσερις δόσεις με μηδενικό επιτόκιο.

Η TBI Bank συνεργάζεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό με τον όμιλο ηλεκτρικών ειδών Electronet παρέχοντας την υπηρεσία BNPL, αλλά και χρηματοδότηση για μεγαλύτερες δόσεις. Επίσης η TBI Bank, που έχει ήδη συνεργασία στην Ελλάδα με εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις, παρέχει τη δυνατότητα του BNPL σε τέσσερις άτοκες δόσεις και σε φυσικά καταστήματα.

Το μοντέλο BNPL έχει επεκταθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, κυρίως μετά τη δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά της σουηδικής Klarna. Η τελευταία έχει ήδη συνεργασία με δεκαέξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης, επίπλων γραφείου, προϊόντων τεχνολογίας, αθλητικών ειδών, οπτικών, φαρμακείων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή