Δεύτερες σκέψεις για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης

Δεύτερες σκέψεις για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης

Μπορεί το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι αυτό που «καίει» προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο, αλλά προβληματισμός συνεχίζει να υπάρχει και για το πετρέλαιο κίνησης

41" χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι αυτό που «καίει» προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο, αλλά προβληματισμός συνεχίζει να υπάρχει και για το πετρέλαιο κίνησης.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν μέσα στην εβδομάδα πως θα σταματήσει η επιδότηση των 0,15 ευρώ στην αντλία για το diesel κίνησης τον Σεπτέμβριο, καθώς πλέον το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για αυτό άλλωστε η ανάλογη επιδότηση που ανακοινώθηκε για το πετρέλαιο θέρμανσης τη Δευτέρα είναι μεγαλύτερη (0,25 ευρώ/λίτρο).

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα της αγοράς μάλλον αλλάζουν τον σχεδιασμό και έχουν δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για συνέχιση της επιδότησης. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται πάνω από το 1,90 ευρώ/λίτρο και εάν τώρα σταματήσει η επιδότηση των 0,15 ευρώ, αυτό σημαίνει πως από τον Οκτώβριο το diesel θα «πετάξει» πάνω από τα 2 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview