Ενίσχυση τζίρου στη βιομηχανία λόγω αυξημένης ζήτησης και τιμών

Ενίσχυση τζίρου στη βιομηχανία λόγω αυξημένης ζήτησης και τιμών

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία τον περασμένο Ιούλιο, αντανακλώντας την πλήρη επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία, αλλά και την εκτίναξη των τιμών.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία τον περασμένο Ιούλιο, αντανακλώντας την πλήρη επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία, αλλά και την εκτίναξη των τιμών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του φετινού Ιουλίου παρουσίασε αύξηση 38,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, έναντι αύξησης 25,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Σε μηνιαία βάση, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία του μηνός Ιουλίου 2022 υποχώρησε ελαφρώς κατά 1,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022.

Σε επίπεδο 12μήνου, ο μέσος γενικός δείκτης την περίοδο Αυγούστου 2021 – Ιουλίου 2022 ενισχύθηκε κατά 38%, έναντι αύξησης 6,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια αύξηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατά 38,9% τον Ιούλιο προήλθε από:

Σε ετήσια βάση τον Ιούλιο ο κύκλος εργασιών είναι αυξη- μένος κατά 38,9%, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2022 είναι μειωμένος κατά 1,3%.

• Αύξηση κατά 39,0% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων.

• Αύξηση κατά 22,1% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

• Αύξηση κατά 39,3% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

• Αύξηση κατά 38,1% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT