Στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών εισέρχεται ο ΟΤΕ

Στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών εισέρχεται ο ΟΤΕ

Από τις αρχές Οκτωβρίου λανσάρει την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα payzy

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά χτίζει ο ΟΤΕ το χαρτοφυλάκιο των νέων ψηφιακών υπηρεσιών του, με τον εισηγμένο όμιλο να τείνει να μετατραπεί από πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εταιρεία τεχνολογίας και παροχής ψηφιακών υπηρεσιών. Η εκτόξευση των ρυθμών ανάπτυξης των ψηφιακών εφαρμογών σε Ελλάδα και εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιβεβαίωσε, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, τους παρόχους που είχαν υιοθετήσει, προτού ξεσπάσει η COVID-19, στρατηγική διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων τους. Υπολογίζεται εξάλλου (βάσει έρευνας της παγκόσμιας συμβουλευτικής εταιρείας Kearney) ότι κατά τη δεκαετία 2010-2020, παρότι διεθνώς η ψηφιακή οικονομία διπλασιάστηκε σε όρους αξίας από 2,9 τρισ. ευρώ σε περισσότερα από 6,3 τρισ. ευρώ, τα έσοδα από υπηρεσίες ευρυζωνικότητας αντιστοιχούν σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξεως του 2%, αυτού του μεγέθους. Ωστόσο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο τζίρος των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ψηφιακή διαφήμιση, πενταπλασιάστηκε. Με αυτά τα δεδομένα, ο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών ευρυζωνικότητας, επενδύει σε νέες δραστηριότητες. Η πλέον πρόσφατη περιλαμβάνει την είσοδο του ομίλου στην τραπεζική αγορά και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες πληρωμών από κινητό, που θα καθίστανται εφικτές μέσω της ψηφιακής εφαρμογής payzy. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα και είναι διαθέσιμη μέσω των Play Store και App Store για κινητά Android και iPhone αντίστοιχα, αναμένεται να λανσαριστεί από τον ΟΤΕ στις αρχές Οκτωβρίου.

Για την αγορά πληρωμών μέσω κινητού ο ΟΤΕ έχει συστήσει την Cosmote Payments, που έχει αδειοδοτηθεί από την ΤτΕ.

«Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας είναι να μπαίνουμε σε νέες αγορές και, με τη δύναμη της τεχνολογίας, να δίνουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα και μπαίνουμε δυναμικά στην τραπεζική αγορά, και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού. Γι’ αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, έχει ιδρυθεί η θυγατρική μας εταιρεία Cosmote Payments, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος», ανέφερε σε πρόσφατη επιστολή του προς τους εργαζομένους του ΟΤΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ. Οπως διευκρίνισε ο κ. Τσαμάζ, που προέτρεψε τους εργαζομένους να γίνουν οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία του ΟΤΕ, «με το payzy ο πελάτης αποκτά αυτόματα καινούργιο IBAN (λογαριασμό) και μπορεί να βγάλει ψηφιακή χρεωστική κάρτα αλλά και να κάνει τις συναλλαγές του: να κάνει αγορές, να πληρώσει λογαριασμούς, να μεταφέρει χρήματα σε τρίτους μέσω chat ή να μοιραστεί ένα λογαριασμό».

Με τον ΟΤΕ να παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών, το 2019 προχώρησε στην εμπορική διάθεση της υπηρεσίας «Over the Top» (ΟΤΤ), της streaming πλατφόρμας της Cosmote TV, που έδωσε τη δυνατότητα, για πρώτη φορά στους χρήστες της στην Ελλάδα, να συνδυάσουν το on demand περιεχόμενο με το ζωντανό πρόγραμμα των ελεύθερων καναλιών. Ακολούθησε η ηλεκτρονική εφαρμογή Box με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού και καφέ. Μία, όμως, από τις παλαιότερες ψηφιακές υπηρεσίες του ομίλου αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών Cosmote Insurance, που μετράει τέσσερα χρόνια ζωής. Σταθερό πυλώνα εσόδων, που δεν σχετίζεται με την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αποτελεί και η δραστηριότητα της ανάπτυξης και διαχείρισης υποδομών και συστημάτων ICT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή