Δύσκολες οι συναινέσεις στην Ε.Ε. με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Δύσκολες οι συναινέσεις στην Ε.Ε. με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αυτή τη φορά, σε αυτή την κρίση η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε την ατυχία να βρίσκεται επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που αποδεικνύεται ανίκανη να επιτύχει τις συναινέσεις και τους συμβιβασμούς με τους οποίους πορεύεται δεκαετίες τώρα η Ευρώπη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Αυτή τη φορά, σε αυτή την κρίση η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε την ατυχία να βρίσκεται επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που αποδεικνύεται ανίκανη να επιτύχει τις συναινέσεις και τους συμβιβασμούς με τους οποίους πορεύεται δεκαετίες τώρα η Ευρώπη. «Πουσάρει» τις προτάσεις των μεγάλων, κυρίως της Γερμανίας και ενίοτε της Γαλλίας, ενώ αγνοεί επιδεικτικά άλλες, ακόμη κι αν υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των κρατών-μελών. Στην επιστολή της προς τους ηγέτες της Ε.Ε. πριν από τη σύνοδο της Πράγας περιέλαβε και τη γαλλική πρόταση για πλαφόν στο αέριο που προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή. Είναι ουσιαστικά το ιβηρικό μοντέλο, το οποίο η ίδια η Κομισιόν απέρριπτε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, υποστηρίζοντας πως θα αυξήσει την κατανάλωση κατά 10% και θα έχει δημοσιονομικό κόστος 209 δισ. ευρώ. Με κάτι τέτοια κανένας δεν παίρνει πλέον σοβαρά τις προτάσεις της Κομισιόν κι όλοι βασίζονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών, μήπως αμβλυνθούν οι διαφορές και βρεθεί ένας κοινός τόπος.

Πάνω από 200 αρτοποιεία έχουν βάλει «λουκέτο» τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, η οποία την προσεχή Τρίτη θα παραχωρήσει σχετική συνέντευξη Τύπου. Στη Θεσσαλονίκη έχουν κλείσει περί τα 10 αρτοποιεία, στην Αθήνα 20-30 και αρκετά ακόμη σε όλες τις άλλες πόλεις. Αιτία, το ενεργειακό κόστος αλλά και η αύξηση της τιμής των αλεύρων και άλλων πρώτων και δεύτερων υλών, από το φοινικέλαιο έως τα υλικά συσκευασίας. Ο αριθμός, μπροστά στο πλήθος των παραδοσιακών αρτοποιείων σε όλη τη χώρα, είναι μικρός. Δείχνει όμως ότι υπάρχει δυστυχώς μια αρνητική τάση και μάλιστα σε έναν κλάδο που τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησε σε μεγάλο βαθμό σημαντικές επενδύσεις.

Βελτίωση εσόδων

Ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, το φετινό οκτάμηνο, τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) των τυχερών παιγνίων, δηλαδή το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση από τον τζίρο των κερδών που επιστρέφουν οι εταιρείες στους παίκτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τα GGR φέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ανήλθαν σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ έναντι περίπου 1,4 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Μεγάλη συμβολή στη βελτίωση των εσόδων είχαν τα διαδικτυακά παιχνίδια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT