Στη Resolute Hellas περνάει η «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων»

Στη Resolute Hellas περνάει η «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων»

Σε συμφωνία για την πώληση της «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων» («PREM») στη Resolute Hellas προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του τομέα της ακίνητης περιουσίας της τράπεζας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την πώληση της «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων» («PREM») στη Resolute Hellas προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του τομέα της ακίνητης περιουσίας της τράπεζας. Η «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων» υπό την ιδιοκτησία της Resolute Hellas θα διαχειριστεί ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ που ανήκουν ήδη στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και είτε είναι ιδιοχρησιμοποιούμενα είτε έχουν αποκτηθεί μέσω νομικών ενεργειών και πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταβίβασης της «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων» στη Resolute Hellas, η πρώτη θα αποσχιστεί από την Τράπεζα Πειραιώς μαζί με το σύνολο του προσωπικού της, δηλαδή 120 άτομα, που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. Οπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία αφορά την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και αποτίμησης ακινήτων, καθώς και τη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και ιδιοχρησιμοποιούμενων και μη κύριων ακινήτων της Πειραιώς στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Resolute θα ενσωματώσει πλήρως τις δραστηριότητες και τους εργαζομένους της PREM στις ελληνικές δραστηριότητές της, με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ακινήτων, διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η συναλλαγή συνεχίζει την υφιστάμενη μακροχρόνια σχέση της Resolute με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μη κύριων ακινήτων του ομίλου στη Βουλγαρία.

Η εταιρεία θα διαχειριστεί ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ που ανήκουν ήδη στον όμιλο της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους και τη στοχευμένη αξιοποίηση των στοιχείων ενεργητικού, επιφέροντας εξοικονόμηση κόστους άνω των 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Στη βάση της συμφωνίας η τράπεζα θα λάβει σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων και πρόσβαση στη μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση της Resolute, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας, καθώς και των θυγατρικών της εταιρειών που εξειδικεύονται στους τομείς διαχείρισης ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας στην αγορά τεχνολογίας που παρέχει η θυγατρική της, Recognyte (εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογικά προϊόντα διαχείρισης ακινήτων) και των προηγμένων υπηρεσιών ακινήτων της REInvest Greece.

Να σημειωθεί ότι η Resolute –κατά 100% θυγατρική του ευρωπαϊκού ομίλου Resolute που έχει παρουσία σε 12 χώρες– δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των εταιρειών Resolute Hellas, που θα απορροφήσει και την «Πειραιώς Διαχείρισης Ακινήτων», της Resolute Cepal Greece, της Resolute REInvest και της Recognyte. Υπενθυμίζεται ότι η Resolute Cepal Greece αποτελεί σύμπραξη με την Davidson Kempner και την εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal που υπεγράφη το καλοκαίρι, για τη διαχείριση και αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων από ανακτήσεις και πλειστηριασμούς. Αντίστοιχα, η REInvest Greece εξειδικεύεται στις πωλήσεις και εκτιμήσεις ακινήτων καθώς και στη νομική και τεχνική ωρίμανση ακινήτων και τη διαχείριση κτιρίων.

Η UBS Europe SE ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και η δικηγορική εταιρεία Zeya Law Firm ως νομικός σύμβουλος. Η KPMG ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Resolute και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm ως νομικός σύμβουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή