Από την Intrakat η εμπορική εκμετάλλευση ακινήτων της Ellington

Από την Intrakat η εμπορική εκμετάλλευση ακινήτων της Ellington

Προτιμητέος συνεργάτης για το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξασφάλιση επενδυτικών ακινήτων, κατάλληλων για εμπορική εκμετάλλευση, αποσκοπεί η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Intrakat και την Ellington Solutions. Στόχος της Intrakat είναι να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των ξενοδοχειακών υποδομών, μέσω της αγοράς, ανακατασκευής και εκμετάλλευσης ποιοτικών ακινήτων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Ως εκ τούτου, η συμφωνία με την Ellington Solutions αναμένεται να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν κοινή δράση στον τομέα της αξιολόγησης, διαχείρισης, επένδυσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Intrakat θα αποτελέσει τον προτιμητέο συνεργάτη της Ellington Solutions για το σύνολο του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαχειρίζεται για πελάτες της στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση ο κατασκευαστικός όμιλος εξασφαλίζει προτιμησιακή πρόσβαση σε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ενώ η Ellington αποκτά έναν βασικό πελάτη-επενδυτή για την αξιοποίηση μέρους των ακινήτων που διαχειρίζεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών. Η Ellington Solutions εκπροσωπεί τον αμερικανικό όμιλο Ellington Management Group στην Ελλάδα, μια εταιρεία με παρουσία σχεδόν τριών δεκαετιών (από το 1994) στη διαχείριση τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων ακινήτων. Στην ελληνική αγορά, η Ellington ολοκλήρωσε πριν από ένα χρόνο την απόκτηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων του ομίλου της Τράπεζας Αττικής (Project Omega), λογιστικής αξίας 1,28 δισ. ευρώ.

Η συνεργασία με την Intrakat θα διευκολύνει την Ellington να αξιοποιήσει ακίνητα που εξασφάλισε μέσω κόκκινων δανείων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλ. Εξάρχου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, ανέφερε ότι «βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα του real estate και η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στην ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου». Αντίστοιχα, η πρόεδρος της Ellington Solutions κ. Ειρ. Μαραγκουδάκη σημείωσε ότι «είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια (REOs). Η συνδυασμένη τεχνογνωσία με την Intrakat θα συνεισφέρει στην αναδιαμόρφωση της αξιοποίησης ακινήτων στην ελληνική αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η Intrakat προχώρησε στην απόκτηση του ξενοδοχείου Apanema Resort στην περιοχή Ταγκού στη Χώρα της Μυκόνου, καταβάλλοντας ποσό της τάξεως των 10,6 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο είναι επιφάνειας 1.544 τ.μ. Η Intrakat σχεδιάζει να προχωρήσει στην αναβάθμισή του προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό, υψηλότερων απαιτήσεων.

Παράλληλα, η διοίκηση της Intrakat εξετάζει και μια σειρά νέων κινήσεων αντίστοιχου επενδυτικού χαρακτήρα σε νησιωτικούς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Κρήτη, η Μύκονος, αλλά και στην αγορά της Αθήνας. Η εισηγμένη διαθέτει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της το ξενοδοχείο Branco Mykonos, όπως επίσης και τη μονάδα ΜΕΤ34 στην οδό Μητροπόλεως και το Xenodocheio Milos, πλησίον της Παλαιάς Βουλής, σε ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις στις αρχές του έτους. Επίσης, στη Μύκονο η εταιρεία δρομολογεί την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών, αποτελούμενου από 200 κλίνες στην Ανω Μερά. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την αδειοδοτική ωρίμανση και θα απευθυνθεί σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις της Μυκόνου, επιχειρώντας να δώσει λύση σε ένα ζωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδίως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα (εστιατόρια και μπαρ) κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δηλαδή τη στέγαση των υπαλλήλων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή