Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Οι προσεγγίσεις για την τιμή του καυσίμου περιλαμβάνουν την επιδότηση ύψους 0,25 ευρώ/λίτρο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, και εκτιμάται ότι το κόστος του θα είναι περίπου 25% υψηλότερο από ό,τι έναν χρόνο νωρίτερα, ακόμη και μετά την κρατική επιδότηση στην αντλία.

Η τιμή του καυσίμου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις, καθώς μόλις την προηγουμένη Δευτέρα τα δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρώ ανά λίτρο.

Οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου περιλαμβάνουν την επιδότηση ύψους 0,25 ευρώ ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Σε αυτήν την τιμή βεβαίως δεν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το οποίο φέτος χορηγείται με διευρυμένα κριτήρια.

Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών, τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή