Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή σε όσους πήραν και πέρσι – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή σε όσους πήραν και πέρσι – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα αιτήσεων θα ανοίξει τον Νοέμβριο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, η πλατφόρμα θα ανοίξει αφού υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.

Έτσι, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου

Αναφερόμενος στις αλλαγές σε σχέση με το επίδομα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα δοθεί προκαταβολή σε όσους πήραν και πέρσι το βοήθημα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το 1/3 του επιδόματος θέρμανσης (δηλαδή 150 εκατ. ευρω) θα εκταμιευθούν μέχρι το τέλος του χρόνου με την μορφή προκαταβολών.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», είπε. 

«Μιλάμε για πάνω από μισό δις ευρώ βοήθεια στα νοικοκυριά για την θέρμανση, από το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση του πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση θα έχουν δοθεί 150 εκατομμύρια ευρώ από το επίδομα στους πολίτες για το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους και άλλα τόσα για την επιδότηση του πετρελαίου», σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με την επαναφορά της επιδότησης των 15 λεπτών του ευρώ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης στην αντλία των βενζινάδικων, που σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ επίκειται να υιοθετηθεί εκ νέου από την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Αξιολογήσαμε τις προτεραιότητες. Θα αξιολογηθεί εάν μελλοντικά θα επανέλθει το μέτρο της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή