Twitter: Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει τις μισές θέσεις εργασίας

Twitter: Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει τις μισές θέσεις εργασίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter Inc ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται την Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να ανατρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας, που επιτρέπει την τηλεργασία και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ο Μασκ, σε ένα tweet, είχε διαψεύσει μια αναφορά των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου.

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές, ότι ο Μασκ σχεδιάζει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων.

Reuters, Bloomberg News

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή