Τζίρος 2,6 δισ. ευρώ για τον ΟΤΕ

Τζίρος 2,6 δισ. ευρώ για τον ΟΤΕ

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών εμφάνισε ο ΟΤΕ το εννεάμηνο του 2022, σε ετήσια βάση

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών εμφάνισε ο ΟΤΕ το εννεάμηνο του 2022, σε ετήσια βάση. Ο όμιλος, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ενίσχυσε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά 5,9%, σε 905 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από την Ελλάδα να αυξάνονται κατά 6%, σε 830 εκατ. ευρώ. Κι αυτό λόγω των ισχυρών επιδόσεων στην κινητή και τις υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT), με τη συνδρομητική τηλεόραση και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες να συνεχίζουν τη θετική τους πορεία.

Τζίρος 2,6 δισ. ευρώ για τον ΟΤΕ-1

«Ο όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, ενισχύοντας την ανταγωνιστική του θέση σε ένα περιβάλλον πληθωριστικών πιέσεων και διατηρώντας καλές λειτουργικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Επίσης, επέκτεινε περαιτέρω τις δραστηριότητές του σε νέες αγορές, όπως αυτή των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω κινητού, με την εμπορική διάθεση της εφαρμογής payzy by Cosmote. Τα δίκτυά μας σταθερής και κινητής είναι το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες αξιοποιούμε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των δικτύων μας για να ενισχύσουμε την πιστότητα των πελατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο διπλασιασμός των ευρυζωνικών ταχυτήτων χωρίς επιπλέον χρέωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ επεκτείνουμε τα προϊόντα και τις προσφορές μας στις υπηρεσίες φωνής και ευρυζωνικότητας. Eτσι ενισχύουμε την ικανοποίηση των πελατών και τη θέση μας στην αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο εννεαμήνου ο ΟΤΕ ενίσχυσε σε ποσοστό άνω του 4% τον κύκλο εργασιών, σε περίπου 2,6 δισ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα Ebitda (AL) να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ (+5,4%).

Ανά τομείς δραστηριότητας, στη σταθερή τηλεφωνία αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών του σε περίπου 2,3 εκατομμύρια, με τη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στις συνολικές γραμμές σταθερής να ανέρχεται στο 85% στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2022. Οι συνδρομητές οπτικής ίνας αυξήθηκαν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου κατά 15.000, με τον συνολικό τους αριθμό να ξεπερνάει το 1,4 εκατ.

Ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω το δίκτυο FTTH, φθάνοντας σε 733.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου, επιδιώκοντας ο αριθμός αυτός να ανέλθει σε 1 εκατομμύριο έως το τέλος του 2022. Οι πελάτες οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι αυξήθηκαν κατά 18.000 το τρίμηνο, αγγίζοντας τις 110.000. Στην κινητή, ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021, κατά 5,3%, σε 7,4 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή