Επαφές NCH Capital με επενδυτές για την πώληση του Kassiopi project

Επαφές NCH Capital με επενδυτές για την πώληση του Kassiopi project

Δέκα χρόνια μετά, η έκταση του ακινήτου των 400 στρεμμάτων στην Κέρκυρα παραμένει αναξιοποίητη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια και έξι μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου 400 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, η NCH Capital –αγόρασε μέσω της διαδικασίας την έκταση έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ– βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώλησή της. «Δεν έχουμε κρεμάσει πωλητήριο, όπως λέγεται, ωστόσο είμαστε ένα επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο εφόσον βρεθεί το κατάλληλο τίμημα που μας ικανοποιεί θα μεταβιβάσουμε την ιδιοκτησία», δηλώνει μιλώντας στην «Κ» ο Ανδρέας Σάντης, διευθύνων σύμβουλος της NCH Capital.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον ανάδοχο του project της Κασσιόπης να διεξάγει εδώ και κάποιους μήνες συζητήσεις με σχήμα επενδυτών υπό τον Γερμανό επιχειρηματία Γεργκ Ροκενχόιζερ (TeamViewer) και τη συμμετοχή άλλων ιδιοκτητών μεγάλων γειτνιαζουσών εκτάσεων, μεταξύ των οποίων και ο Νατ Ρόθτσαϊλντ. Ωστόσο, οι συζητήσεις φέρονται να έχουν κολλήσει εξαιτίας διαφορών μεταξύ του ζητούμενου και του προσφερόμενου τιμήματος.

Η NCH Capital υπέγραψε το 2015, τρία χρόνια μετά την έναρξη του διαγωνισμού, σύμβαση για να καταβάλει –σύμφωνα με τη δεσμευτική προσφορά της στο ΤΑΙΠΕΔ– 25 εκατομμύρια για την έκταση, με ακτογραμμή σχεδόν 700 μέτρων στην περιοχή Ερημίτης στη βόρεια Κέρκυρα. Η τελευταία δόση των 2 εκατομμυρίων για το ποσό αυτό θα καταβληθεί από την NCH φέτος τον Δεκέμβριο. Στο μεσοδιάστημα βεβαίως έχουν γίνει και κάποια έξοδα για την ωρίμανση του project και, κυρίως, νομικά έξοδα λόγω του πλήθους των προσφυγών που κατατέθηκαν κατά την αδειοδότηση της εν λόγω αξιοποίησης.

Το Kassiopi project, όπως έχει βαφτιστεί, προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 90 δωματίων και έως 116 τουριστικές κατοικίες και βίλες, επιφανείας έως και 800 τ.μ. Αν και έχουν προχωρήσει κάποια έργα, όπως το εσωτερικό οδικό δίκτυο και η μεταφορά του ναυτικού οχυρού που φιλοξενείται στην έκταση, οι κυρίως κατασκευαστικές εργασίες που επρόκειτο να αρχίσουν το 2019 δεν έχουν ξεκινήσει, για λόγους που ο επενδυτής συνδέει μεταξύ άλλων και με την πανδημία, αλλά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού εξαιτίας της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών και άλλων ζητημάτων που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία στους σχεδιασμούς του επενδυτικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην «Καθημερινή» ο Ανδρέας Σάντης, ο νέος προγραμματισμός έχει ολοκληρωθεί και υλοποιείται βάσει του χρονοδιαγράμματος. «Αν δεν υπάρξει προσφορά στο επίπεδο που εμείς θα κρίνουμε συμφέρον για την επένδυσή μας, θα συνεχίσουμε να την προχωρούμε κανονικά». Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ανάπτυξη έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες αντιδράσεις τόσο από τους προαναφερθέντες ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή, οι οποίοι φέρονται τώρα να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το project προκειμένου να αποκλιμακώσουν την ένταση της ανάπτυξης (μικρότερη δόμηση κ.λπ.) όσο και από άλλες πλευρές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή