Υπογραφή σύμβασης για τη σιδηροδρομική γραμμή Ροδοδάφνη – Ρίο

Υπογραφή σύμβασης για τη σιδηροδρομική γραμμή Ροδοδάφνη – Ρίο

Στις «ράγες» μπαίνουν σιδηροδρομικά έργα ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που στοχεύουν στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις «ράγες» μπαίνουν σιδηροδρομικά έργα ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που στοχεύουν στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας. Ο λόγος για το έργο Ροδοδάφνη – Ρίο, που αναμένεται να φέρει εγγύτερα και ταχύτερα το τρένο στις «πύλες» της Πάτρας, και το έργο Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Χθες, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στη σιδηροδρομική σήραγγα της Παναγοπούλας στην Πάτρα, υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού, η σύμβαση για την κατασκευή του σιδηροδρομικού έργου στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο με ανάδοχο την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίος. Το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Πάτρα, περιλαμβάνει την κατασκευή 28,8 χιλ. διπλής σιδηροδρομικής επιδομής, 3 σιδηροδρομικούς σταθμούς (Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Ρίο), 4 στάσεις, καθώς και την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εντός της σήραγγας Παναγοπούλας. Παράλληλα, δρομολογούνται και έργα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν τη σιδηροδρομική ασφάλεια. Σημειώνεται πως τα έργα σηματοδότησης είναι για τον σιδηρόδρομο περίπου ό,τι και τα φανάρια στους δρόμους, καθώς υποδεικνύουν στον μηχανοδηγό την κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 129,5 εκατ. ευρώ, οι εργασίες θα διαρκέσουν 36 μήνες και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίος έχει αναλάβει και την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης στη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει το Κιάτο με τη Ροδοδάφνη, αρχικού προϋπολογισμού 84 εκατ. ευρώ. Τα δύο αυτά έργα αφορούν την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής του δικτύου Πειραιάς – Αθήνα – Κιάτο – Πάτρα, που εντάσσεται στη γραμμή Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – σύνορα και συνδέεται με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Για την ολοκλήρωση της γραμμής μέχρι την Πάτρα προωθούνται έργα και για τη σύνδεσή της με το λιμάνι της Πάτρας. Ο διαγωνισμός για το τμήμα Ρίο – Νέο λιμάνι Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωράει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ωστόσο υπάρχουν πολυετείς αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία επιθυμεί την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το λιμάνι της Πάτρας, κάτι που δεν προβλέπεται στον αρχικό σχεδιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν το έργο υλοποιηθεί, το δρομολόγιο Αθήνα – Πάτρα θα πραγματοποιείται με τρένο σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο έργο, της εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα (ξεκινάει από Παλαιοφάρσαλο, περνάει από Καρδίτσα και Τρίκαλα και καταλήγει στην Καλαμπάκα) και την κατασκευή νέας παρακαμπτηρίου γραμμής στον σιδηροδρομικό σταθμό Σοφάδων, οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας, Αβαξ, αναμένεται να πέσουν την Πέμπτη. Στο μεταξύ, η ΡΑΣ ενέκρινε τη λειτουργία έργων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ελέγχου της κυκλοφορίας σε τμήματα των κεντρικών αξόνων του σιδηροδρομικού δικτύου (άξονας Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη) αλλά και των αντίστοιχων υποσυστημάτων σε τρένα της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή