Ολοκληρώνεται σήμερα η πληρωμή συντάξεων Δεκεμβρίου

Ολοκληρώνεται σήμερα η πληρωμή συντάξεων Δεκεμβρίου

Από τις 5 Δεκεμβρίου ξεκινάει η καταβολή επιδομάτων και δώρου Χριστουγέννων σε ανέργους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη Δευτέρα 5 ∆εκεμβρίου 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η προπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ). Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη ΔΥΠΑ με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το: gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου, η προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα, αλλά και η πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Νοέμβριο.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,6 εκατ. δικαιούχους.

Ηδη ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι τακτικές πληρωμές συντάξεων Δεκεμβρίου, που ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, με την καταβολή 772,5 εκατ. ευρώ για συντάξεις Δημοσίου, τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών και ΟΤΕ, δικαιούχων που ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν 6,5 εκατ. ευρώ σε 17.200 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν επίσης 11,7 εκατ. ευρώ σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, καθώς και 340.000 ευρώ σε 480 δικαιούχους για πληρωμές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν, επίσης, 14 εκατ. ευρώ σε 33.000 δικαιούχους επιδομάτων, 19 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, καθώς και 3,7 εκατ. ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας και 500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Αύριο, τέλος, θα καταβληθούν πάνω από 340 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων οικογενειακά επιδόματα παιδιού (786.903 δικαιούχοι), αναπηρικά επιδόματα (175.550 δικαιούχοι), Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (226.092 δικαιούχοι) και επίδομα στέγασης (276.445 δικαιούχοι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή