ONEX και Fincantieri υπέγραψαν συμφωνία για τις κορβέτες

ONEX και Fincantieri υπέγραψαν συμφωνία για τις κορβέτες

Συμφωνία για τη δημιουργία γραμμής κατασκευής και συντήρησης κορβετών που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπέγραψαν η ONEX Shipyards, βασικός μέτοχος των ναυπηγείων, και ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri S.p.A.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για τη δημιουργία γραμμής κατασκευής και συντήρησης κορβετών που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπέγραψαν η ONEX Shipyards, βασικός μέτοχος των ναυπηγείων, και ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri S.p.A. Η Fincantieri είναι εκ των υποψηφίων για την προμήθεια κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού και η συνεργασία της με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε περίπτωση που κερδίσει τη σύμβαση αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάταξη του συγκροτήματος. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη ναυπήγηση 2+1 κορβετών στα Ναυπηγεία Onex Elefsis και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τεχνογνωσία και μεταφορά τεχνολογίας και εξοπλισμού στα ναυπηγεία, προϋπολογισμού της τάξεως των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Υπόσχεται δε, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, τη δημιουργία 2.500 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδος ο γαλλικός ναυπηγικός όμιλος Naval Group υπέβαλε τη δική του πρόταση για τις κορβέτες στο ελληνικό Δημόσιο, που περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τριών τέτοιων πλοίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι διστακτικοί καταναλωτές και το «τεστ» της Κυριακής

Στην καλοκαιρία και στο γεγονός ότι κάποιοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έχουν λάβει το δώρο Χριστουγέννων –η καταληκτική προθεσμία σημειωτέον είναι η 21η Δεκεμβρίου– ποντάρει η αγορά για την κίνηση σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου που τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Αυτή, άλλωστε, είναι η τελευταία Κυριακή για το 2022 που τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, καθώς οι δύο επόμενες συμπίπτουν με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μέχρι στιγμής, πάντως, η αγοραστική κίνηση ακόμη και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και πολυκαταστήματα είναι εξαιρετικά μειωμένη, με τους καταναλωτές να είναι αρκετά διστακτικοί στις αγορές τους, πιεζόμενοι από το άγχος να καλύψουν κατ’ αρχάς τις βασικές ανάγκες, και μένει να δούμε εάν οι καταναλωτές στην Ελλάδα θα επιδοθούν στις αγορές της τελευταίας στιγμής, ανεβάζοντας τον τζίρο στην… εκπνοή του χρόνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή