Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένες έως 31% οι τιμές των παρόχων για τον Ιανουάριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένες έως 31% οι τιμές των παρόχων για τον Ιανουάριο

Aυξημένα κονδύλια για τη συγκράτηση των τιμών ρεύματος στα συνήθη επίπεδα των 15-17 λεπτών η κιλοβατώρα θα απαιτηθούν για να καλύψουν τις αυξημένες κατά 29% τιμές με βάση τα τιμολόγια αναφοράς της ΔΕΗ για τις καταναλώσεις του Ιανουαρίου και πάνω από 25% έως και 31% για το σύνολο των παρόχων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aυξημένα κονδύλια για τη συγκράτηση των τιμών ρεύματος στα συνήθη επίπεδα των 15-17 λεπτών η κιλοβατώρα θα απαιτηθούν για να καλύψουν τις αυξημένες κατά 29% τιμές με βάση τα τιμολόγια αναφοράς της ΔΕΗ για τις καταναλώσεις του Ιανουαρίου και πάνω από 25% έως και 31% για το σύνολο των παρόχων. Οι πάροχοι ανακοίνωσαν χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τα τιμολόγια του Ιανουαρίου, και όπως προκύπτει η ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος, έχει την ακριβότερη τιμή στα 48,9 λεπτά για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και στα 50,01 για καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών. Υψηλότερα από τη ΔΕΗ τιμολογεί μόνο η Volterra, στα 51,8 λεπτά, η οποία όμως διαθέτει πολύ περιορισμένο πελατολόγιο στην οικιακή κατανάλωση. Το τιμολόγιο του βασικού παρόχου είναι αυξημένο σε σχέση με τον Δεκέμβριο κατά 29%, καθώς οι αντίστοιχες τιμές για τις δύο κλίμακες καταναλώσεων ήταν αντίστοιχα στα 38 και 39 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Κοντά στα 45 λεπτά η κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα τιμολόγια των μεγάλων ιδιωτικών παρόχων, ενώ οι μεσαίου μεγέθους εταιρείες τιμολογούν και πάνω από τα 45 λεπτά.

Οι χαμηλότερες τιμές ήρθαν και τον Ιανουάριο, όπως και τον προηγούμενο μήνα, από δύο μικρές εταιρείες, τη Φυσικό Αέριο, που ανακοίνωσε τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας στα 35,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, και την Ελίν, με τιμή στα 37,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η Protergia ανακοίνωσε τιμή για το οικιακό «MVP Plus» στα 44,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η Ηρων χρεώνει την κιλοβατώρα στα 45 λεπτά για το «Generous Home», τιμή η οποία με την έκπτωση συνέπειας διαμορφώνεται στα 36 λεπτά. Η Elpedison ανακοίνωσε χρέωση 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα «Electricity HomeDay» από 35 λεπτά τον Δεκέμβριο. Το «Elpedison Συνέπεια Day» προσφέρεται με πάγιο 5 ευρώ αλλά και έκπτωση συνέπειας, η οποία περιορίζει την τιμή της κιλοβατώρας στα 42,27 λεπτά. Η NRG προσφέρει το «NRG on time» στα 40,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η Watt+Volt έχει το πρόγραμμα «Zero Plus» στα 45,9 λεπτά. Η ZeniΘ ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 46,5 λεπτά για το «Powe Home Basic». Η Volton ανακοίνωσε τιμή στα 44,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Κυμαίνονται, προ των επιδοτήσεων, από 35 έως και 51,8 λεπτά/kWh.

Οι πάροχοι φαίνεται ότι κατήρτισαν τα τιμολόγια λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αύξηση της οριακής τιμής συστήματος στα 288,23 ευρώ ανά μεγαβατώρα τις πρώτες 21 ημέρες του Δεκεμβρίου σε σχέση με τα 227,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Νοέμβριο, όσο και κυρίως την αβεβαιότητα του Ιανουαρίου λόγω χειμώνα, που μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές στη χονδρεμπορική αγορά, παρά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών της τιμής του φυσικού αερίου στον κόμβο ΤΤF της Ολλανδίας και μάλιστα χθες σε επίπεδα κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή