Επενδύοντας στην Ελλάδα: η περίπτωση της UNIPAKHELLAS
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
επενδύοντας-στην-ελλάδα-η-περίπτωση-τ-562304635

Επενδύοντας στην Ελλάδα: η περίπτωση της UNIPAKHELLAS

Ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις προκλήσεις που κατά περιπτώσεις κλόνισαν την εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας διαμορφώνεται ένα καινούργιο οικοσύστημα υγιούς επιχειρηματικότητας, με σύγχρονη αντίληψη βιώσιμης ανάπτυξης και γερές βάσεις διεθνούς τεχνογνωσίας.

Σήμερα υπάρχουν, και ευδοκιμούν, επιχειρήσεις με ισχυρή προοπτική, που δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά και τις δυνατότητές της.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η UNIPAKHELLAS, έχοντας ξεχωρίσει στον ανταγωνιστικό κλάδο του χαρτιού και της συσκευασίας, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε στα βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2022 στην κατηγορία «Decade Achievement Award»,  ανάμεσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Για όσους γνωρίζουν τον κλάδο, η εξέλιξη δεν είναι τυχαία. Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, η εταιρεία, μέλος του διεθνούς Ομίλου INDEVCO, αναπτύσσει τη δραστηριότητα της στην χώρα μας και έχει καταφέρει να αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά συσκευασίας. Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ 2011 και 2020, η εταιρεία πενταπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και τριπλασίασε τα κέρδη προ φόρων.

Η σχέση με την Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό κόμβο για την UNIPAKHELLAS, με την παρουσία της στην ελληνική περιφέρεια να ενισχύεται, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική αγορά και τα ταλέντα της χώρας.

Το 2018 εξαγόρασε την εταιρεία ΠΑΚΟ ΑΕ και το 2021 επανήλθε με ένα ακόμη σημαντικό deal, αυτό της εξαγοράς της ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ-ΧΑΡΤΕΛ ΑΕ. Τα γραφεία της βρίσκονται στην Αθήνα αλλά διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κρήτη, την Πελασγία και τη Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη διαθέτει επίσης κόμβους για υλικοτεχνικές υπηρεσίες, όπως επίσης και στην Θήβα και την Κρήτη, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η ολοκλήρωση μιας μεγάλης επένδυσης στη Φθιώτιδα, μπαίνοντας στο κάδρο των επενδυτών που αναζωογονούν την ελληνική περιφέρεια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος είναι να εξελιχθεί η Ελλάδα σε κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συσκευασία ως κλειδί για την παραγωγική δραστηριότητα

Το αντικείμενο της εταιρείας – η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή και μετατροπή ανακυκλωμένων χαρτοκιβωτίων καθώς και στην κατασκευή πρωτογενών και ανακυκλωμένων κυματοειδών χαρτονιών και λύσεων συσκευασίας – βρίσκεται στην καρδιά της εφοδιαστικής αλυσίδας, τόσο για τον αγροτικό όσο, και για τον βιομηχανικό τομέα.

Επενδύοντας στην Ελλάδα: η περίπτωση της UNIPAKHELLAS-1

Βιωσιμότητα και κυκλική οικονομία

Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς εναρμόνιση και σεβασμό στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της εποχής. Αυτή είναι μια ακόμη σημαντική παράμετρος της επιτυχίας της UNIKAPHELLAS, καθώς αποτελεί πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης, κατασκευάζοντας υλικά συσκευασίας που είναι “Κυκλικά από τη Φύση τους”, συμβάλλοντας στο μοντέλο κυκλικής οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό; ότι ακολουθείται ένα σύστημα κλειστού κύκλου, όπου παλιές συσκευασίες συλλέγονται και ανακυκλώνονται για την παραγωγή πλήρως ανακυκλώσιμων προϊόντων.

Δίνοντας αξία στα απορρίμματα χαρτιού

Οι παλιές συσκευασίες συλλέγονται από την εταιρεία και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων υλικών και προϊόντων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή ξανά στα προϊόντα και αποφεύγοντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση, αφού μειώνεται η ποσότητα του νέου χαρτιού που πρέπει να παραχθεί. Ταυτόχρονα, χάρη στη χρήση κυματοειδούς χαρτονιού, όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι κυρίως ανακυκλωμένα και 100% ανακυκλώσιμα, ενώ ταυτόχρονα έχουν βέλτιστο κόστος και υψηλή ποιότητα προς όφελος των επιχειρηματικών πελατών της.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η βιωσιμότητα είναι το κλειδί για την αειφόρα ανάπτυξη. Αυτό επιτάσσουν οι σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, αλλά και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του αγοραστικού κοινού, που απαιτεί πλέον από τις εταιρείες πολιτικές περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Η δέσμευση σε  πρακτικές σεβασμού της βιωσιμότητας συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας σχέσης αφοσίωσης και εμπιστοσύνης με τους πελάτες της επιχείρησης. Με το βλέμμα στο μέλλον, η UNIKAPHELLAS, προσπαθεί να διατηρήσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της λειτουργίας της όσο το δυνατόν μικρότερο μέσω της συνεχούς επανεξέτασης των διαδικασιών και των προϊόντων της και της αναζήτησης νέων τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν τους στόχους της με βιώσιμο τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την υπεύθυνη προέλευση όλων των υλικών της.

Με το επιχειρηματικό της μοντέλο, η UNIPAKHELLAS συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, προωθώντας παράλληλα ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές και αποτελεί πρότυπο πετυχημένης, βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή