«Κωτσόβολος»: Θετικό το πρόσημο από Black Friday, γιορτές

«Κωτσόβολος»: Θετικό το πρόσημο από Black Friday, γιορτές

Στο διάστημα 29 Οκτωβρίου 2022- 7 Ιανουαρίου 2023 η αύξηση των πωλήσεων φθάνει στο 12%

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων κατά 12% έκλεισε τη λεγόμενη περίοδος αιχμής, από τις 29 Οκτωβρίου 2022 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023 (διάστημα 10 εβδομάδων), η «Κωτσόβολος», επιτυγχάνοντας πολύ καλή πορεία κατά την Black Friday όσο και την περίοδο των Χριστουγέννων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από όλες τις χώρες στις οποίες έχει δραστηριότητα ο όμιλος Currys, όπου ανήκει η αλυσίδα «Κωτσόβολος», μόνο η εν Ελλάδι θυγατρική είχε θετικό πρόσημο στις πωλήσεις την εν λόγω περίοδο.

Σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν, δηλαδή με το διάστημα από τις 29 Οκτωβρίου 2019 – 7 Ιανουαρίου 2020, όταν ακόμη η πανδημία δεν είχε επηρεάσει τη λειτουργία των καταστημάτων στην Ευρώπη, καταγράφηκε φέτος επίσης αύξηση των πωλήσεων κατά 13%.

Θετικό πρόσημο διατηρεί η «Κωτσόβολος» και σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής της χρήσης (1η Μαΐου 2022 – 30 Απριλίου 2023) μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023. Στο διάστημα αυτό των 35 εβδομάδων οι πωλήσεις της «Κωτσόβολος» ενισχύθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης και κατά 21% σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.

Συνολικά, ο όμιλος Currys κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά 6% την περίοδο αιχμής σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. Υποχώρηση πωλήσεων κατέγραψε και το διάστημα των 35 εβδομάδων από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023.

«Διεθνώς το περιβάλλον παραμένει δύσκολο και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έντονες, αλλά προσωρινές πιέσεις στην αγορά.

Δεν περιμένουμε φυσικά απλώς να βελτιωθεί το εξωτερικό περιβάλλον. Εχουμε ήδη μειώσει τα επίπεδα αποθεμάτων και αυξήσαμε τα μέτρα για την ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους και τη μείωση του κόστους», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Currys, Αλεξ Μπάλντοκ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο κύκλος εργασιών της «Κωτσόβολος» διαμορφώθηκε σε 295 εκατ. στερλίνες (περίπου 340 εκατ. ευρώ) έναντι 280 εκατ. στερλινών (περίπου 322 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο διάστημα της οικονομικής χρήσης 2021/2022, ενισχυμένος κατά 5%. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων περιορίστηκαν σε μόλις 1 εκατ. στερλίνες (περίπου 1,15 εκατ. ευρώ) από 11 εκατ. στερλίνες (12,65 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μείωση δηλαδή κατά 91%.

Η αλυσίδα εισήλθε πρόσφατα στην κατηγορία των επίπλων, κουζίνας κατά κύριο λόγο, ενώ το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τρίτου της καταστήματος στην Κύπρο που θα βρίσκεται στην Πάφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή