Σε 3D απεικόνιση τα αποτελέσματα 2022

Σε 3D απεικόνιση τα αποτελέσματα 2022

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιβάλλον Metaverse θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 η Mytilineos. Η εταιρεία που συνηθίζει να πρωτοπορεί, αυτή τη φορά υλοποιεί μια παγκόσμια καινοτομία δημοσιεύοντας την Πέμπτη το Flash Note για τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 σε 3D απεικόνιση. Γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να κάνει μια τέτοια παρουσίαση, απεικονίζοντας τα οικονομικά μεγέθη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και με τόση λεπτομέρεια. Πρόκειται για ένα εργαλείο που τώρα αναπτύσσεται στη διεθνή επιχειρηματικότητα για εταιρικές παρουσιάσεις, για πρώτη φορά όμως χρησιμοποιείται για την αποτύπωση κανονιστικών υποχρεώσεων που απαιτούν πολυπλοκότητα και περιορισμένο χρόνο απόκρισης, όπως τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών. Η 3D απεικόνιση των οικονομικών μεγεθών επιτρέπει σε διαφορετικά κοινά να κατανοήσουν καλύτερα και σε βάθος τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών, παρέχοντας μια πιο εύληπτη και προσιτή εμπειρία.

Επιστρέφει στον ESM η Μαριλένα Αθανασοπούλου

Τη θέση της ειδικής γραμματέως Ιδιωτικού Χρέους, που ανέλαβε πριν από περίπου ένα χρόνο, αφήνει –σύμφωνα με πληροφορίες– η Μαριλένα Αθανασοπούλου, επιλέγοντας να επιστρέψει στη θέση που κατείχε στον ESM. Οι λόγοι της πρόωρης λήξης της θητείας της κ. Αθανασοπούλου δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά φαίνεται ότι επέλεξε να παρακολουθεί τα ελληνικά πράγματα εκ του μακρόθεν. Τη θέση της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναλαμβάνει η Θεώνη Αλαμπάση, η οποία είναι προϊσταμένη του τμήματος νομικής υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ. 

Θετικό το ισοζύγιο για την «Κτιριακές Υποδομές

Θετικό ισοζύγιο αναμένεται να εμφανίσει τη φετινή χρονιά η «Κτιριακές Υποδομές», όπως προκύπτει από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της. Ειδικότερα, η εταιρεία με αντικείμενο την κατασκευή των δημόσιων κτιριακών υποδομών προβλέπεται να εμφανίσει έσοδα 114,6 εκατ. ευρώ και έξοδα 95,6 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να προκύπτει ισοζύγιο της τάξεως των 19 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος της εταιρείας προέρχεται από επιχορηγήσεις, με ποσό 15 εκατ. ευρώ να προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην τελική ευθεία η ΑΜΚ της Intrakat

Αύριο λήγει η περίοδος προεγγραφής και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της διαδικασίας της αύξησης κεφαλαίου της Intrakat, ενώ την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η κάλυψη και οι νέες μετοχικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν. Αυτές αναμένονται με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς τις προηγούμενες ημέρες άλλαξαν χέρια συνολικά 12 εκατ. δικαιώματα. Οπως φαίνεται, πάντως, η Winex των κ. Γ. Καϋμενάκη, Δ. Μπάκου και Αλ. Εξάρχου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ποσοστό της, σε σχέση με το υφιστάμενο 31,7%. Ωστόσο, δεν θα απαιτηθεί η υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, καθώς η αύξηση αυτή θα προέλθει μέσω αύξησης κεφαλαίου. 

Διαθέσιμο σε όλους δωρεάν τo ψηφιακό ευρώ 

Η ψηφιακή έκδοση του ευρώ θα είναι δωρεάν για χρήση και διαθέσιμη σε όλους και η ΕΚΤ δεν θα διατηρεί προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα. «Το ψηφιακό ευρώ θα είναι ένα δημόσιο αγαθό», τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Συνεπώς, θα ήταν λογικό οι βασικές υπηρεσίες του να είναι δωρεάν – για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιεί κανείς το ψηφιακό ευρώ για να πληρώσει άλλο άτομο, όπως συμβαίνει με τα μετρητά». Οι τράπεζες ανησυχούν ότι ένα ψηφιακό νόμισμα θα καθιστούσε περιττές τις δικές τους υπηρεσίες, επομένως οι πελάτες θα τις εγκατέλειπαν. Ωστόσο, ο Πανέτα είπε ότι η ΕΚΤ δεν θα προσφέρει λογαριασμούς στους πολίτες και δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν προγραμματισμένες τακτικές πληρωμές για συναλλαγές, όπως οι πληρωμές λογαριασμών ή ενοικίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή