ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά το συνέδριο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν η πλειονότητα των φορέων, οργανισμών, επιχειρήσεων και των δομών που υποστηρίζουν το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά το συνέδριο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το συνέδριο «Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», μια δράση του Smart Attica ΕDIH, η οποία συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ και το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, τη Bayer, το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, την Endeavor Greece, το Metavallon, και το Uni.Fund.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου στα νέα γραφεία του Κέντρου ACEin επί της οδού Τροίας και στο πρόγραμμά του περιλάμβανε πέρα από τα 17 συνολικά θεματικά panels και 14 παράλληλα workshops.

Στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν η πλειονότητα των φορέων, οργανισμών, επιχειρήσεων και των δομών που υποστηρίζουν το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα, με σκοπό οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τόσο τη μοναδική προσφορά του κάθε οργανισμού όσο και τη δράση του.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά το συνέδριο για την καινοτομία στην Ελλάδα-1

«Το συνέδριο αποτελεί πλέον θεσμό» 

Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο οποίος ανέφερε ότι το συνέδριο αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα, έναν θεσμό που φέρνει κοντά όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Τόνισε επίσης, ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπηρετεί – εδώ και χρόνια – με ουσιαστικές δράσεις τους τρεις αυτούς χώρους, οι οποίοι μπορούν, και χρειάζεται, να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και την πρόοδο της κοινωνίας.

Επιπλέον, χαιρετισμό την πρώτη ημέρα απηύθυνε ο Βουλευτής Επικρατείας, Πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής, Καθηγητής ΟΠΑ, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναπτύξει το ΟΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, υπογραμμίζοντας ότι «η στήριξη της καινοτομίας αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Την πρώτη ημέρα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στα δίκτυα μεταφοράς τεχνολογίας, τις δομές υποστήριξης καινοτομίας, τις πρωτοβουλίες υποστήριξης, τους διαγωνισμούς καινοτομίας, τις χρηματοδοτήσεις, τις επενδύσεις και τα Seed Stage Fund, τα Funds του Growth, τη καινοτομία σε κάθετους τομείς και τα Digital Innovation Hubs.

Οι δράσεις των πανεπιστημίων

Τη δεύτερη ημέρα έγινε παρουσίαση των δράσεων των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας καθώς επίσης και των διεθνών και τεχνολογικών διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της Ελλάδας. Η θεματολογία επεκτάθηκε ωστόσο και στις πρωτοβουλίες στήριξης, στους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν το οικοσύστημα της καινοτομίας στην Ελλάδα και έκλεισε με μια ειδική αναφορά στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων Πρυτάνεις και μέλη των Διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, μέλη της ευρύτερης ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου με τίτλο: «Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0» ανέδειξε το σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο που δημιουργεί η σύμπραξη των οργανισμών και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη χώρα μας. Η οργανωτική επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr