Ανταλλαγή πυρών για ελλείψεις φαρμάκων

Ανταλλαγή πυρών για ελλείψεις φαρμάκων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας πόλεμος αλληλοκατηγοριών μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακαποθηκών εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τις ελλείψεις φαρμάκων. Ανάμεσα στις αιτίες, σύμφωνα με ενημέρωση του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, είναι μεν το πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ωστόσο σοβαρή αιτία είναι και ο «υποεφοδιασμός της αγοράς από συγκεκριμένες εταιρείες που παρατηρείται την τελευταία 5ετία». Ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα με τα οποία καταγγέλλει εννέα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΦΕΕ, με τον σύνδεσμο να σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως η διοίκηση των φαρμακαποθηκαρίων αγνοεί, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν ελλείψεις στο κανάλι των ιδιωτικών φαρμακείων, των οποίων η προμήθεια γίνεται μέσω του χονδρεμπορίου. Σε δική της ανακοίνωση η PIF (εκπροσωπεί μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές), χαρακτηρίζει λυπηρό «κάποιοι να εκτοξεύουν ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών.

Προσφορά από κοινοπραξία για γήπεδο Παναθηναϊκού

Το κοινό σχήμα των ΤΕΡΝΑ – Ακτωρ – Μυτιληναίου κατέθεσε χθες το μεσημέρι προσφορά για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Εκτός απροόπτου, το εν λόγω σχήμα θα είναι και εκείνο που θα αναλάβει το έργο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν συμμετείχαν άλλες εταιρείες. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 123 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 115 εκατ. ευρώ είναι κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών έως το φθινόπωρο του 2026.

Το τίμημα για την πώληση της Intersport στην Τουρκία

Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ είναι το τίμημα για την πώληση της Intersport στην Τουρκία από τον όμιλο Φουρλή. Η συναλλαγή βασίστηκε σε αξία επιχείρησης 3 εκατ. ευρώ, με το 1,5 εκατ. ευρώ να είναι το τελικό τίμημα αφού ελήφθη υπόψη ο καθαρός δανεισμός και τα ισοδύναμα αυτού. Κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών καταβλήθηκε το 83% του τιμήματος, δηλαδή 1,25 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Ανοδος πτήσεων για την Aegean

Στις λιγοστές αεροπορικές εταιρείες που ενίσχυσαν  σε ευρωπαϊκό επίπεδο  το πτητικό τους έργο ανήκει η Aegean. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 19-25 Ιανουαρίου, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησε κατά 2% περισσότερες πτήσεις ανά ημέρα, των οποίων ο απόλυτος αριθμός ανέρχεται σε 224, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol. Η πλειονότητα των 40 αεροπορικών που εξετάζει ο φορέας εμφανίζει αρνητικούς ή σταθερούς ρυθμούς αύξησης πτήσεων. Εξαίρεση αποτελεί η NetJets, που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ η οποία αύξησε τις πτήσεις κατά 25% το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα.

Επανεκλογή Αληγιζάκη στο τιμόνι του ΣΕΕΠΕ

Σε μια περίοδο που ενισχύονται οι επιπτώσεις στην αγορά της ενέργειας και με ανοικτά σημαντικά θέματα του κλάδου, όπως η αυξημένη παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων, η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η επιβολή πλαφόν και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος  (ΣΕΕΠΕ) αποφάσισε την επανεκλογή του Γιάννη Αληγιζάκη, στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια. Με τη μακρόχρονη παρουσία στη διοίκηση του ΣΕΕΠΕ, θα κληθεί να διαχειριστεί ζητήματα καθοριστικά για την προοπτική του κλάδου. Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 25 του μηνός κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου επανεξελέγη το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα με θητεία έως και τις 31.12.2025. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή