Αποστολή προϊόντων από τη Skroutz σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης

Αποστολή προϊόντων από τη Skroutz σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης

Το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη διεθνοποίηση του marketplace είναι η μετάφραση της πλατφόρμας στα αγγλικά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη βήμα για να γίνει η… «ελληνική Amazon» έκανε η Skroutz, καθώς πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών της εταιρείας, Skroutz Marketplace, έχει τη δυνατότητα αποστολής προϊόντων σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Το πρώτο βήμα είχε γίνει το περασμένο φθινόπωρο, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την αποστολή προϊόντων στην Κύπρο, ακολούθησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής προϊόντων στη Γερμανία με στόχευση κυρίως τους Ελληνες που διαμένουν εκεί και τώρα πλέον το Skroutz Marketplace είναι διαθέσιμο, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, σε 20 χώρες.

Συγκεκριμένα οι 18 νέες χώρες στις οποίες πλέον υπάρχει δυνατότητα αποστολής προϊόντων που αγοράζονται από το Skroutz Marketplace είναι οι ακόλουθες: Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Μάλτα, Κροατία, Εσθονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Λιθουανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Λετονία. Σε επόμενη φάση θα προστεθούν και χώρες της Ε.Ε. που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης.

Το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη διεθνοποίηση του Μarketplace είναι η μετάφραση της πλατφόρμας στα αγγλικά, κάτι πάνω στο οποίο εργάζονται αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της Skroutz. Οταν επιτευχθεί αυτό, τότε πλέον θα έχουν στην ουσία τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές πολύ περισσότεροι καταναλωτές από χώρες εκτός Ελλάδος και όχι μόνον οι Ελληνες που διαμένουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή όσοι γνωρίζουν ελληνικά. Ενδεικτικό της απήχησης που έτυχε το νέο όταν αναρτήθηκε από τον συνιδρυτή της Skroutz, Γ. Χατζηγεωργίου, στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ήταν ότι ζητούσαν να ακολουθήσουν χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κέρδος από την επέκταση εκτός Ελλάδος θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό τόσο για τη Skroutz όσο και για τα συνεργαζόμενα καταστήματα που δεν είχαν τη δυνατότητα αποστολής στο εξωτερικό και πλέον έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε καταναλωτές στην Ευρώπη προσθέτοντας ένα ακόμη κανάλι πωλήσεων στο δυναμικό τους.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα από τις αποστολές στην Κύπρο. Οι συνεργαζόμενοι με το Skroutz Marketplace έμποροι που υποστηρίζουν αποστολές στην Κύπρο σήμερα ανέρχονται σε 14.700, ενώ οι παραγγελίες από την Κύπρο αγγίζουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις 20.000. Λόγω, πάντως, των αυξανόμενων παραγγελιών από Κύπρο δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η εταιρεία, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς με γνώση, να αναζητήσει και αποθηκευτικούς χώρους στην Κύπρο.

Ο Γιάννης Αλιβιζάτος, Chief Operations Officer της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο βήμα υλοποίησης της στρατηγικής μας. Η διάθεση της υπηρεσίας αποστολής προϊόντων στους καταναλωτές και στις 20 ευρωπαϊκές χώρες εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη Skroutz. Είναι ένας τρόπος για τους καταναλωτές στην Ευρώπη να απολαμβάνουν την αξιοπιστία του Skroutz Marketplace, και για τις ελληνικές επιχειρήσεις να βρουν μία δίοδο προς την ευρωπαϊκή αγορά. Στόχος μας είναι πάντα η άψογη αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών σε όλα τα στάδια της, καθιστώντας τις online αγορές ευκολότερες και ασφαλέστερες».

Υπενθυμίζεται πως το 2022 έγιναν συνολικά 7,1 εκατ. παραγγελίες από το Skroutz Marketplace.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή