Σε 6.000 απολύσεις προχωρεί ο ολλανδικός όμιλος της Philips

Σε 6.000 απολύσεις προχωρεί ο ολλανδικός όμιλος της Philips

Ο ολλανδικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο της περίθαλψης, Philips, θα καταργήσει άλλες 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ολλανδικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο της περίθαλψης, Philips, θα καταργήσει άλλες 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Ο βασικός λόγος είναι ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία του και να βελτιώσει την ασφάλεια των προϊόντων του μετά την ανάκληση αναπνευστικών συσκευών του. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου της Philips υποχώρησε κατά 70%. Οπως σχετικώς αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν φέτος, προσθέτοντας ότι οι άλλες μισές θα πραγματοποιηθούν έως το 2025. Τα σχετικά τόνισε η ίδια η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αναδιοργάνωση φέρει τον αριθμό των συνολικών περικοπών θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Ρόι Τζέικομπς, τους τελευταίους μήνες στις 10.000, ή μιλώντας με ποσοστά στο 13% επί του συνολικού εργατικού δυναμικού της Philips.

Με τις νέες περικοπές η μείωση του προσωπικού τους τελευταίους μήνες φθάνει τα 10.000 άτομα.

Βέβαια, με αυτά τα μέτρα ο ολλανδικός κολοσσός έρχεται να προστεθεί στη χορεία των γιγάντων της υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι τους τελευταίους λίγους μήνες έχουν ανακοινώσει μαζικότατες απολύσεις. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Google, θυγατρική της Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η γερμανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού SAP. Οι αποφάσεις των ανωτέρω για δραστικές μειώσεις στον αριθμό των εργαζομένων τους είναι μια κίνηση προετοιμασίας για πιο αντίξοες συνθήκες στο επιχειρείν και σε ενδεχόμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Χθες, κατά τις πρωινές συναλλαγές η τιμή της μετοχής της Philips διαπραγματευόταν κατά 5,5% υψηλότερα, χάρη στην αρωγή των κερδών τετάρτου τριμήνου του 2022. Τα τελευταία απέβησαν πολύ καλύτερα απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Ο δε Ρόι Τζέικομπς ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πέρυσι τον Οκτώβριο κι ενόσω η Philips συνέχισε να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την ανάκληση εκατομμυρίων αναπνευστήρων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι εν λόγω συσκευές αποσύρθηκαν μαζικά από την αγορά διότι ο αφρός ο οποίος χρησιμοποιείται σε αυτούς ενδέχεται να καταστεί τοξικός. «Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα νομίζω ότι είναι ένα πολύ δυναμικό σχέδιο για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Philips. Οι προκλήσεις που έχουμε είναι σοβαρές και τις αντιμετωπίζουμε καταπρόσωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζέικομπς στους δημοσιογράφους. Και προσέθεσε, εν κατακλείδι, πως «για να βελτιωθεί η κερδοφορία, ενώ επενδύουμε στην ασφάλεια, οι καινοτομίες θα στοχεύουν σε «λιγότερα έργα, με καλύτερους πόρους και με μεγαλύτερη επίδραση στην αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή