Ανάρπαστα τα πενήντα πολυτελή διαμερίσματα στο νέο Hilton

Ανάρπαστα τα πενήντα πολυτελή διαμερίσματα στο νέο Hilton

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ανοίξει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton, αλλά ήδη τα 50 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του έχουν, κατά πληροφορίες, πουληθεί

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ανοίξει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton, αλλά ήδη τα 50 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του έχουν, κατά πληροφορίες, πουληθεί. Αποδεικνύεται έτσι εκ του αποτελέσματος πως το εγχείρημα μετατροπής του Χίλτον σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας και άλλων δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την αγορά. Οι αγοραστές στην πλειονότητά τους είναι ωστόσο Ελληνες.

Οι δύο τελευταίοι όροφοι, που βρίσκονται κάτω από το παλαιό Galaxy, είναι και αυτοί που πουλήθηκαν ακριβότερα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φέρεται να έχει διαμορφωθεί σε 24.000 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα φιλοξενούνται διαμέρισμα διαφόρων τύπων, ως επί το πλείστον συντηρητικού μεγέθους, και μία κατοικία μεγάλης επιφάνειας, αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς. Οι δύο από κάτω όροφοι πωλήθηκαν σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές έναντι 21.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Τα διαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους φέρουν το brand της Waldorf Astoria, ενώ των δύο από κάτω αυτό της Conrad.

Η μέση τιμή πώλησης υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024 με αρχές 2025. Στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο-τοπόσημο της πρωτεύουσας θα αναπτυχθούν και πρόσθετα οικοδομήματα, μια και το ακίνητο διαθέτει σημαντικότατο ανεκμετάλλευτο συντελεστή δόμησης.

Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας «Ιονική Ξενοδοχειακή», συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, πλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την αγορά του ακινήτου. Συνολικά, δηλαδή, η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και ενδέχεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να ξεπεράσει στην τελική φάση της και τα 300 εκατομμύρια εξαιτίας και της ανόδου του κόστους των κατασκευαστικών υλικών.

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad, εκτός από τα 50 διαμερίσματα, θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες. Το συγκρότημα θα φιλοξενεί επίσης επώνυμα εστιατόρια, θεματικούς εμπορικούς χώρους, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονη λέσχη μελών. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο ωστόσο θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης, σημειώνει η εταιρεία. Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την υποστήριξη των πολυτελών κατοικιών η «Ιονική Ξενοδοχειακή» έχει υπογράψει συμφωνία με τη Hilton Worldwide και τα δύο κορυφαία luxury brands της, Conrad και Waldorf Astoria. Ειδικότερα, οι Waldorf Astoria Residences θα έχουν προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του νέου προορισμού, στο συγκρότημα θα λειτουργεί ιδιωτικό lounge, αλλά και χώροι ευεξίας για τους κατοίκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή