Στην Intracom το 27,61% της Mothercare

Εως τον Απρίλιο θα αποκτήσει επιπλέον 46,60%, ελέγχοντας συνολικά το 74,21%

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πρόσφατα δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη θα αποτελούσε τον βασικό μέτοχο των καταστημάτων βρεφικών ειδών Mothercare στην Ελλάδα. Η πρόσφατη απόφαση, όμως, της εταιρείας να μετατραπεί στην ουσία σε εταιρεία επενδύσεων σε διάφορους κλάδους, καθώς και η σύσταση ξεχωριστής θυγατρικής, της Intracom Properties, καθιστά πλέον και τα απίθανα πιθανά. Χθες, λοιπόν, η Intracom Holdings ανακοίνωσε την απόκτηση κατ’ αρχάς του 27,61% της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας», εταιρείας που δραστηριοποιείται πλέον κυρίως στο λιανεμπόριο, αναπτύσσοντας στην Ελλάδα τα καταστήματα Mothercare, ενώ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2023 θα έχει αποκτήσει ένα επιπλέον 46,60%, συγκεντρώνοντας συνολικά το 74,21%, έναντι τιμήματος περίπου 28,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Intracom Holdings, απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο) 11.106.255 κοινές ονομαστικές μετοχές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές που αντιστοιχούν στο 27,61% της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της εταιρείας, έναντι ποσού 9.995.629,50 ευρώ.

Επίσης, η Intracom υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας», ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, τις κυρίες Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Mutsafe Limited, καθώς και την κυρία Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλαδή ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της εταιρείας για την απόκτηση του παραπάνω ποσοστού έναντι 18.742.293 ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι μετοχές θα μεταβιβασθούν είτε στην Intracom Holdings είτε στην καινούργια θυγατρική της, Intracom Properties.

Αυτό, άλλωστε, που φέρεται να ενδιαφέρει την Intracom και προχώρησε στην εν λόγω εξαγορά είναι τα ακίνητα της «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» και κυρίως τα δύο επενδυτικά ακίνητα της εταιρείας επί των οδών Ερμού 44 και Ερμού 47, τα οποία έχει εκμισθώσει στην Adidas και στον όμιλο Inditex (Zara) αντιστοίχως. Ενδεικτικά, η εύλογη αξία του ακινήτου στην Ερμού 44 προσδιορίστηκε στο ποσό των 12,035 εκατ. ευρώ. Στα ακίνητα συγκαταλέγονται αποθήκες 8.525 τ.μ. στον Ταύρο, οι οποίες όπως και το ακίνητο της οδού Ερμού 47 είναι υποθηκευμένα στην Alpha Bank.

Με αυτή την εξέλιξη έρχεται και το τέλος της σκληρής διαμάχης που είχε ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον Λουκά Σπεντζάρη και την οικογένεια Λάππα, διαμάχη που κατέληξε στα δικαστήρια, με τον πρώτο να ζητάει έκτακτο έλεγχο για τις χρήσεις 2020 και 2021. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο δέχθηκε τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου για τη χρήση 2021.

Το 2021 η «Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας» είχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 28,24 εκατ. ευρώ και EBITDA 6,73 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το α΄ εξάμηνο του 2022 ο τζίρος ήταν 13,09 εκατ. ευρώ και τα EBITDA 6,27 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων στις 30 Ιουνίου 2022 ήταν 41,69 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή