Eξαγορά εταιρείας και νέα μονάδα παραγωγής για τη «Γευσήνους»

Eξαγορά εταιρείας και νέα μονάδα παραγωγής για τη «Γευσήνους»

Στόχος, η επέκταση στη Βόρεια Ελλάδα και στην αγορά των Βαλκανίων

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου εταιρείας που δραστηριοποιείται στο βιομηχανικό catering και αποτελεί έναν από τους βασικούς «παίκτες» της Βόρειας Ελλάδας στον κλάδο της μαζικής εστίασης βρίσκεται η «Γευσήνους». Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η «Γευσήνους», εταιρεία με ηγετικά μερίδια στο βιομηχανικό catering στην Ελλάδα, πρόκειται να αποκτήσει το 60% της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, με τις τελικές υπογραφές της σχετικής συμφωνίας να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

H εξαγορά καθώς και η νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων γευμάτων που κατασκευάζει η «Γευσήνους» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου αποτελούν στην ουσία το όχημα για την επέκταση της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια. Ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η «Γευσήνους» θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο πελατών της, στο οποίο συγκαταλέγονται μεγάλοι όμιλοι με θυγατρικές εταιρείες στην περιοχή των Βαλκανίων, κυρίως στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Δεν αποκλείει μάλιστα τη συνεργασία στα Βαλκάνια και με αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 10-12 εκατ. ευρώ, δεν περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της μονάδας παραγωγής που κατέχει η ίδια. Το κέντρο της παραγωγής θα είναι η μονάδα έτοιμων γευμάτων της «Γευσήνους» στη Σίνδο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023. Η νέα μονάδα 3.500 τ.μ. αποτελεί επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Συμπεριλαμβανομένης της παραπάνω εξαγοράς, οι επενδύσεις που προγραμματίζει για το 2023 η «Γευσήνους» ανέρχονται συνολικά σε 15 εκατ. ευρώ και σε αυτές περιλαμβάνονται ακόμη η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας με καινούργια ηλεκτροκίνητα, η εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο του Κρυονερίου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, καθώς και η περαιτέρω επέκταση της «Γευσήνους» στη λιανική. Από τον περασμένο Νοέμβριο η «Γευσήνους» λειτουργεί κατάστημα εντός του καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ MyMarket στην Κάτω Κηφισιά, συνεργασία η οποία σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα της MyMarket. Επιπλέον, έχει συνεργασία με άλλη κορυφαία εταιρεία σούπερ μάρκετ, για λογαριασμό της οποίας παρασκευάζει έτοιμα γεύματα.

Η εταιρεία που εξαγοράζει η «Γευσήνους» δραστηριοποιείται στο βιομηχανικό catering και αποτελεί έναν από τους βασικούς «παίκτες» της Βόρειας Ελλάδας.

Η εταιρεία προχώρησε επίσης στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη μονάδα του Κρυονερίου και πλέον το 40% της καταναλισκόμενης ενέργειας παράγεται από την ίδια, επένδυση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ.

«Μετά τη διετία 2020-2021 που δεχθήκαμε ισχυρό πλήγμα, το 2022 επανακάμψαμε δυναμικά και το 2023 θεωρώ ότι θα είναι η χρονιά-ορόσημο για τη “Γευσήνους”. Θα είναι χρονιά επενδύσεων», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Βασίλης Ζέρβας, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2023 ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή του ομίλου, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ο οικονομικός διευθυντής της «Γευσήνους». Το 2022 ο τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 65 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος για το 2023 είναι τζίρος κοντά στα 74 εκατ. ευρώ.

Μεσοπρόθεσμα η εταιρεία σχεδιάζει μεγαλύτερη αξιοποίηση της μονάδας παραγωγής έτοιμων γευμάτων που διαθέτει στην Κρήτη. Η εν λόγω μονάδα, η οποία είναι μικρού μεγέθους, παράγει κατά βάση σχολικά γεύματα, όμως δεν αποκλείεται, αφού προηγηθούν οι απαιτούμενες επενδύσεις, να αξιοποιηθεί σε συνεργασίες με τον τουριστικό κλάδο. Αυτό που εξετάζει τώρα η διοίκηση της «Γευσήνους» είναι η διείσδυση στα ξενοδοχεία και ήδη βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με όμιλο που διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες all inclusive, έτσι ώστε να αναλάβει τις κουζίνες τους. Μάλιστα η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού στη μονάδα του Κρυονερίου γίνεται κυρίως για αυτόν τον λόγο και αναλόγως της εξέλιξης της συνεργασίας θα γίνουν επενδύσεις και στην Κρήτη.

Η εταιρεία από την 1η Ιανουαρίου 2023 προχώρησε σε μισθολογικές αυξήσεις και ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 800 ευρώ (μεικτά), ενώ υλοποίησε και προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού.

Τέλος, στο πλαίσιο των οργανωτικών αλλαγών του ομίλου, ο κ. Κ. Αντωνίου ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, η κ. Β. Βαβουράκη τη θέση της αναπληρώτριας οικονομικής διευθύντριας, από διευθύντρια χρηματοοικονομικής διαχείρισης, o κ. Σπ. Ανδρικόπουλος, από διευθυντής προμηθειών, αναλαμβάνει και το τμήμα πωλήσεων του ομίλου και ο κ. Κ. Τζαγκαράκης αναλαμβάνει τη διεύθυνση λειτουργίας των καταστημάτων του ομίλου. Η «Γευσήνους» ιδρύθηκε το 1992 και στους πελάτες της συγκαταλέγονται μεγάλες βιομηχανίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τηλεοπτικοί σταθμοί κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή