Kόντρα μετόχων της MIG για το deal με την Attica Group

Kόντρα μετόχων της MIG για το deal με την Attica Group

Σενάρια μετατροπής χρέους 443,8 εκατ. της ακτοπλοϊκής σε μετοχές

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μετόχων της Marfin Investment Group για τον έλεγχο της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης, ενόψει της ψηφοφορίας για την έγκριση ή μη της συμφωνίας ανταλλαγής των μετοχών της ακτοπλοϊκής Attica Group που κατέχει (79,38%) έναντι χρεών της ύψους 443,8 εκατομμυρίων. Το τελευταίο διάστημα, συμφέροντα που συνδέονται με τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο (Seajets), βασικό ανταγωνιστή της Attica, έχει αποκτήσει 5,48% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 32%. Βεβαίως, τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πως σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η συμφωνία ανταλλαγής μετοχών – χρέους, που κρίνεται ως η βέλτιστη για όλες τις πλευρές, η Πειραιώς διατηρεί τη δυνατότητα μετατροπής των απαιτήσεών της από τη MIG σε μετοχές, εξέλιξη που θα μηδενίσει πρακτικά τις μετοχικές θέσεις των υφιστάμενων μετόχων.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση ο εφοπλιστής αντιτάχθηκε σε δύο από τα τρία –ήσσονος σε σχέση με την ανταλλαγή χρέους με μετοχές– θέματα. Ωστόσο, για το βασικό θέμα δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία και έτσι η έκτακτη γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG, θέση 5,028% απέκτησε και η Rolopack συμφερόντων Αναστ. Στάμου. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Rolopack δεν συνδέεται με την κίνηση Ηλιόπουλου, ωστόσο είναι σαφές πως διεκδικεί ρόλο στις επικείμενες συμφωνίες ή «να εγγράψει υπεραξίες από την πώληση της θέσης της». Υπογραμμίζεται πως από τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και οι τίτλοι της MIG στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύονταν έναντι 3 λεπτών ανά μετοχή, έως χθες το μεσημέρι (9,8 λεπτά) έχουν τριπλασιάσει την αξία τους.

Λεπτομέρειες για τις επιδιώξεις της πλευράς Ηλιόπουλου ενδέχεται να γίνουν γνωστές σήμερα, οπότε και ο εφοπλιστής φέρεται να προγραμματίζει να κάνει δημόσιες δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρείται δεδομένο πως αντιτάσσεται στους όρους της απορρόφησης της ακτοπλοϊκής ΑΝΕΚ από την Attica Group, αν και επί του παρόντος εμφανίζεται κυρίως ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων της μειοψηφίας της MIG. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, που καλείται να επικυρώσει η έκτακτη γενική συνέλευση, προβλέπει ότι η MIG εκχωρεί το σύνολο των μετοχών της ακτοπλοϊκής Attica που κατέχει (79,38%) στη STRIX Holdings έναντι του συνόλου του δανεισμού της, που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της STRIX (443,8 εκατ.). Η συμφωνία αυτή προηγείται της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica. Με την υλοποίηση της ανταλλαγής μετοχών έναντι χρεών μπορεί να μηδενιστεί ο δανεισμός ύψους 443,8 εκατ. ευρώ της MIG. Από την πλευρά της η STRIX καθίσταται μέτοχος με ποσοστό άνω του 90% στην Attica.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή