Συμφωνία με το ΕΤαΕ υπέγραψε η Eurobank

Συμφωνία με το ΕΤαΕ υπέγραψε η Eurobank

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) υπέγραψε η Eurobank για τη συμμετοχή της στο νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων» (SME Competitiveness), με συνολικό ανώτατο προϋπολογισμό χρηματοδοτήσεων 250 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU.

H Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που υπέγραψε το νέο πρόγραμμα, το οποίο διατίθεται από την τράπεζα από την 23η Ιανουαρίου 2023 και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης και για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Με την εγγύηση που παρέχεται από το ΕΤαΕ, για μέρος της χρηματοδότησης, όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα με μειωμένες απαιτήσεις εμπραγμάτων εξασφαλίσεων. Επιπροσθέτως, η Eurobank παρέχει επιπλέον μειωμένο περιθώριο επιτοκίου στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος, στηρίζοντας στον μέγιστο βαθμό τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά στην τρέχουσα περίοδο ανοδικής πορείας των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Oι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται με τη μορφή τοκοχρεολυτικού δανείου από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και με δυνατότητα αποπληρωμής σε μηνιαίες ή τριμηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών της εκταμίευσης της 3ης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), έχοντας εκπληρώσει τους προαπαιτούμενους στόχους, βάσει της επιχειρησιακής συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή