Market pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την κάρτα αγορών

Market pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την κάρτα αγορών

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάρτα αγορών, προκειμένου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να γίνουν οι πρώτες πληρωμές έως τις 3 Μαρτίου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάρτα αγορών, προκειμένου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να γίνουν οι πρώτες πληρωμές έως τις 3 Μαρτίου. Οσοι υποβάλλουν αίτηση από την 1η έως τη 15η Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 του μηνός.

Το ύψος της ενίσχυσης ξεκινάει από 22 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, με αύξηση κατά 10 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και μέγιστο όριο μηνιαίας ενίσχυσης τα 100 ευρώ.

Η ψηφιακή κάρτα αγορών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων, ιδίως σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.8.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Οσοι επιλέξουν πίστωση των ενισχύσεων στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα λάβουν δύο τριμηνιαίες δόσεις, αλλά το ποσό της ενίσχυσης θα είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το ψηφιακό πορτοφόλι. Τα χρήματα όμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου και όπως θέλει ο δικαιούχος.

Οσοι υποβάλουν αίτηση από την 1η έως τη 15η Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 του μηνός.

Η ειδική εφαρμογή για το market pass θα βρίσκεται στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr. Ο δικαιούχος επιλέγει ψηφιακή κάρτα αγορών ή πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό του λογαριασμό. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με κωδικούς Taxisnet, ακολουθεί επικαιροποίηση στοιχείων (κινητό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και επιλογή πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Οι διαδικασίες για την έκδοση ψηφιακής κάρτας και την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να πραγματοποιηθούν και μέσω των ΚΕΠ.

Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως τις 3 Μαρτίου. Για αιτήσεις έως 15 Μαρτίου, Φεβρουάριος και Μάρτιος πληρώνονται έως τις 20 Μαρτίου. Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.

Για όσους επιλέξουν πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, για αιτήσεις έως 28 Φεβρουαρίου οι πληρωμές για το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου και αντίστοιχα τριπλή δόση έως τις 20 Μαρτίου θα λάβουν όσοι κάνουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου. Για αιτήσεις από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως τις 20 Μαρτίου 2023. Η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως τις 3 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή