Στο 52,8% έφθασε το μερίδιο της Τράπεζας Πειραιώς στη MIG

Στο 52,8% έφθασε το μερίδιο της Τράπεζας Πειραιώς στη MIG

Η τράπεζα έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της MIG

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προδιαγεγραμμένη εμφανίζεται η έκβαση της ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης των μετόχων της MIG για την έγκριση της συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών της ακτοπλοϊκής Attica Group έναντι χρεών ύψους 443 εκατ., με τη Strix Holdings. Και αυτό διότι ήδη η βασική μέτοχος της MIG, η Τράπεζα Πειραιώς, που έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της MIG, κατέχει ήδη το 52,8193% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής. Ωστόσο, αυξημένη θέση που αντιστοιχεί στο 10,69% των δικαιωμάτων ψήφου έχει σχηματίσει και η πλευρά Μάριου Ηλιόπουλου, καθώς και άλλοι επενδυτές με τους οποίους δήλωσε πως λειτουργεί σε συντονισμό.

Ετσι η πλευρά Ηλιόπουλου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών της Attica με χρέη της MIG, ζήτησε και έλαβε ως δικαιούται αναβολή μέχρι τις 3 Μαρτίου, προκειμένου, όπως δήλωσε, να μελετήσει τις απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση της MIG στις 17 ερωτήσεις που είχε καταθέσει.

Οι ψυχραιμότεροι στην αγορά προεξοφλούν επικράτηση της Πειραιώς, αλλά ακόμη και σε διαφορετική περίπτωση, προσθέτουν, μπορεί μια νέα γενική συνέλευση να ανατρέψει οποιαδήποτε αρνητική απόφαση, καθώς μέχρι τότε θα έχουν πιστωθεί στη μερίδα της τράπεζας όλα τα δικαιώματα ψήφου και για το 52,8% τα οποία παραμένουν ακόμη σε διαδικασία μεταβίβασης.

Εν τω μεταξύ η δημόσια πρόταση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς για τη MIG, της δημιουργεί υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης και για την ίδια την Attica Group, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της αγοράς. Επί του παρόντος αντιμετωπίζεται ως τεχνικής – διαδικαστικής φύσης θέμα, ωστόσο παραμένει ένα ακόμη ζήτημα το οποίο πρέπει να διευθετηθεί.

Την ίδια ώρα η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group, προκειμένου να διασωθεί η πρώτη, βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τους εισηγητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι οποίοι και θα κρίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα κατά πόσον θα δοθεί άμεσα το πράσινο φως ή θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση.

Σε αυτό το περιβάλλον η τιμή μετοχής της MIG έχει σταθεροποιηθεί σε επίπεδα οριακά υψηλότερα από αυτά της δημόσιας πρότασης και η χρηματιστηριακή της αξία πλέον ανέρχεται στα 156,8 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα οι μετοχές της Attica Group εξακολουθούν να διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών αποτιμώντας τη χρηματιστηριακή αξία της ακτοπλοϊκής κοντά στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ, που σημαίνει πως, μαζί με τον δανεισμό της, η αξία της επιχείρησης (enterprise value) πλέον βρίσκεται στο επίπεδο του ενός δισεκατομμυρίου, χωρίς καν να έχει απορροφήσει ακόμη την ΑΝΕΚ και τον στόλο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή