Πρωτοβουλία ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Πρωτοβουλία ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις «πόρτες» σε καινοτόμες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη αλγορίθμων που θα εντοπίζουν τις ρευματοκλοπές άνοιξε ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο Διαχειριστής παρουσίασε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, μέσω της πρωτοβουλίας του εταιρικού του Sandbox, πραγματικά δεδομένα κατάλληλα επεξεργασμένα και ταξινομημένα επιδιώκοντας τη συνδημιουργία καινοτόμων λύσεων που θα αναβαθμίσουν τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να επωφεληθούν οι καταναλωτές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ειδικοί δεδομένων και επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στο Datathon, αλλά και innovators με ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη του πρώτου εταιρικού Sandbox στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και τις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται. Την εκδήλωση του ΔΕΔΔΗΕ χαιρέτισε η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ως ένα σημαντικό βήμα για τη δέσμευσή του προς την ψηφιοποίηση και την καινοτομία, αλλά και την εξωστρέφεια.

Μήνυμα από Eurogroup για απόσυρση μέτρων στήριξης

Μήνυμα για τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης των κυβερνήσεων απηύθυναν χθες οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. O επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, μετά τη συνάντηση των υπουργών, είπε ότι στο εξής πρέπει να επικεντρωθεί η όποια βοήθεια στους ευάλωτους και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόνοχιου, μίλησε για επιστροφή στην κατάλληλη δημοσιονομική στάση. Ο κ. Τζεντιλόνι σημείωσε με νόημα: «Το ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από την αναμενόμενη δεν σημαίνει ότι είναι καλή».

Δεν κάψαμε ρωσικό φυσικό αέριο τον Ιανουάριο

Μηδενική ήταν η συμμετοχή του ρωσικού φυσικού αερίου στην κάλυψη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά τον πρώτο μήνα του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Green Tank. Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου τον Ιανουάριο, με «οδηγό» τη σημαντική μείωση στην ηλεκτροπαραγωγή. Λόγω της πολύ μεγάλης πτώσης στην κατανάλωση τον Ιανουάριο, αθροιστικά στο πρώτο εξάμηνο της οκτάμηνης περιόδου μείωσης που έθεσε η Ε.Ε.-27, η Ελλάδα  «έπιασε» και ξεπέρασε τον στόχο μείωσης του 15%.

Φωτοβολταϊκά για τη βιομηχανία

Πρόγραμμα ενεργειακού εικονικού συμψηφισμού «virtual net metering» και για επιχειρήσεις υψηλής τάσης ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της βιομηχανίας, που αναζητεί διέξοδο από το υψηλό ενεργειακό κόστος. Το πρόγραμμα ύψους 360 εκατ. ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων με μπαταρία και ισχύ πάνω από 10 MW, χωρίς απαραίτητα αυτό να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης. Για τον σκοπό αυτό προωθείται διάταξη που θα θεσπίζει τη δημιουργία επαγγελματικών Ενεργειακών Κοινοτήτων, μέσω των οποίων θα μπορούν να υπαχθούν στο σχετικό πρόγραμμα οι επιχειρήσεις.

Νέο τοπίο στη «μάχη» για τα 650 λεωφορεία

Με λιγότερους μνηστήρες προχωράει ο διαγωνισμός για την προμήθεια 650 ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ένας διαγωνισμός που προκηρύχθηκε το 2021 και χωρίζεται σε 5 τμήματα. Οπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η ιταλογαλλική Iveco που έχει ήδη ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος για την προμήθεια 100 αρθρωτών CNG λεωφορείων δεν ανανέωσε την προσφορά της για το δεύτερο (200 αστικά λεωφορεία CNG) και τέταρτο τμήμα του διαγωνισμού (100 ηλεκτρικά λεωφορεία) με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχιση των διαγωνισμών. Αντίστοιχα, η ισπανική Irizar δεν παρέτεινε την ισχύ της προσφοράς της για το τέταρτο και πέμπτο τμήμα του διαγωνισμού (250 απλά ηλεκτρικά λεωφορεία), ενώ η βελγική Van Hool δεν παρέτεινε την ισχύ της προσφοράς για το τέταρτο τμήμα του διαγωνισμού με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή