Δέσμη υπηρεσιών σε επιχειρήσεις από τη Eurobank

Δέσμη υπηρεσιών σε επιχειρήσεις από τη Eurobank

Τις μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από την αξιοποίηση πόρων 1 δισ. ευρώ για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό τους, παρουσίασε η Eurobank

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από την αξιοποίηση πόρων 1 δισ. ευρώ για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό τους, παρουσίασε η Eurobank, διοργανώνοντας διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ΕΣΠΑ 2021-2027: 1 δισ. ευρώ στη διάθεση 56.000 επιχειρήσεων, με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε ενόψει της έναρξης των δύο νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2021-2027, Ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ και Πράσινη μετάβαση ΜμΕ, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Περισσότεροι από 1.100 εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, επίσης, για τη δέσμη υπηρεσιών και προϊόντων Eurobank Ανάπτυξη, το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποστήριξης της τράπεζας για τις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.Στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συζήτησης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ανδρέας Αθανασόπουλος υπογράμμισε τη δέσμευση της τράπεζας να συμβάλει έμπρακτα στην επενδυτική αφύπνιση του ιδιωτικού τομέα και ειδικά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο γενικός διευθυντής Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στοχευμένης καθοδήγησης, συμβουλευτικής και ανταγωνιστικής χρηματοδότησης, αναφέρθηκε αναλυτικά στον ιστό τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών Eurobank Ανάπτυξη, που παρέχει ολιστική υποστήριξη στις επιχειρήσεις, από τη σύνταξη της μελέτης μέχρι το τελικό στάδιο χρηματοδότησης και υλοποίησης κάθε επενδυτικού έργου.

Μέσω του Εurobank Ανάπτυξη η τράπεζα παρέχει ειδικότερα:

– Ενημέρωση: Συμβουλευτική στήριξη για την επιλογή από τους επιχειρηματίες του κατάλληλου προγράμματος ή της δράσης, μέσω του δικτύου επαγγελματικών συμβούλων στα καταστήματα και την πρωτοποριακή υπηρεσία v-banking της Eurobank. Αρωγός στη διαδικασία αυτή είναι η εφαρμογή Business Check Up που επιτρέπει στην κάθε επιχείρηση να ελέγχει την επιλεξιμότητά της σε ενεργά αναπτυξιακά προγράμματα.

– Συνεργασίες: Τρίτες συμβουλευτικές εταιρείες μπορούν, με προνομιακή τιμολόγηση στους πελάτες της τράπεζας, να υποστηρίξουν τη δημιουργία και υποβολή επενδυτικού φακέλου.

– Ταχεία προέγκριση δανείου: Η τράπεζα εξετάζει άμεσα το αίτημα προέγκρισης δανειοδότησης κάθε επιχείρησης που έχει αιτηθεί τη συμμετοχή της σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

– Κάλυψη ιδιωτικής συμμετοχής: Με μια σειρά ανταγωνιστικών εργαλείων, η τράπεζα χρηματοδοτεί την ιδιωτική συμμετοχή κάθε βιώσιμου επενδυτικού έργου, εξασφαλίζοντας ρευστότητα με χαμηλό κόστος ή και μειωμένες εξασφαλίσεις.

– Προεξόφληση επιδότησης: Η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να ξεκινήσει άμεσα την επένδυσή της, εξασφαλίζοντας επιπλέον κεφάλαια μέσω της προεξόφλησης της επιδότησης, όπου αυτό καθίσταται δυνατό βάσει του οικείου προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή