H Blueground επεκτείνεται στις ΗΠΑ με νέα εξαγορά

H Blueground επεκτείνεται στις ΗΠΑ με νέα εξαγορά

Απορροφάει την αμερικανική εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων Travelers Haven

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμό εξαγορών συνεχίζει να κινείται η νεοφυής εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων Blueground, προχωρώντας στην απορρόφηση της αμερικανικής εταιρείας Travelers Haven με σκοπό να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά των ΗΠΑ και να προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους πελάτες, που επιθυμούν να νοικιάζουν διαμερίσματα και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Η Travelers Haven παρέχει προς ενοικίαση διαμερίσματα σε περίπου 20.000 περιοχές των ΗΠΑ τα οποία είναι διαθέσιμα on demand, κατόπιν δηλαδή αιτήματος από τον πελάτη, επιπλώνοντάς τα ανάλογα με τις ανάγκες του. Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 πελάτες μέσα στο 2022, δηλαδή εργαζομένους και επαγγελματίες (π.χ. γιατροί, αρχιτέκτονες) που μπορεί να αναλαμβάνουν projects σε διαφορετικές τοποθεσίες και οι οποίοι αναζητούν διαμερίσματα ώστε να μείνουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (corporate housing). Παράλληλα διαθέτει ένα δίκτυο συνεργατών που τροφοδοτεί την εταιρεία με διαμερίσματα αποκτώντας πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο 2.700 διαμερισμάτων σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Η Travelers Haven αναπτύχθηκε χωρίς να αντλήσει χρηματοδότηση, ενώ το 2022 τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολ.

Οι δύο εταιρείες θα απασχολούν περισσότερα από 1.200 άτομα, ενώ τα έσοδά τους για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. δολάρια.

Mε τη συγκεκριμένη εξαγορά, η ελληνική startup θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ και θα μπορεί να εξυπηρετεί πελάτες που δεν επιθυμούν να μείνουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία δραστηριοποιούνταν μέχρι στιγμής η Blueground. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να επεκτείνει το συγκεκριμένο μοντέλο ενοικίασης διαμερισμάτων, εκτός από τις ΗΠΑ, και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Πλέον η εταιρεία έχει πρόσβαση σε 20.000 περιοχές των ΗΠΑ, από 11 αμερικανικές πόλεις που εξυπηρετούσε μέχρι πριν από την εξαγορά (Οστιν, Βοστώνη, Σικάγο, Ντένβερ, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Ουάσιγκτον). Υπενθυμίζεται πως η Blueground ξεκίνησε με λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2012 και πλέον διαχειρίζεται 12.000 διαμερίσματα σε 30 πόλεις. Αφού έρθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για τη μίσθωση των ακινήτων τους, προχωρεί στην επίπλωση και στον εξοπλισμό τους μετατρέποντάς τα σε χώρους υψηλών προδιαγραφών. Στη συνέχεια τα υπενοικιάζει για ένα μήνα ή και περισσότερο σε στελέχη επιχειρήσεων κ.ά. Η εξαγορά αυτή δίνει στην Blueground τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της επιπλωμένα διαμερίσματα στις ΗΠΑ διαθέσιμα on demand παράλληλα με το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων που ήδη διαθέτει σε όλο τον κόσμο. Επίσης, επεκτείνει γεωγραφικά και την υπηρεσία της «Blueground for Business», η οποία είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει λύσεις σε εταιρείες που αναζητούν τρόπους για τη μετεγκατάσταση των υπαλλήλων τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες θα απασχολούν περισσότερα από 1.200 άτομα, ενώ με βάση τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις τα έσοδά τους για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 εκατ. δολ. Η Blueground και η Travelers Haven θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα για το προσεχές διάστημα, με την Travelers Haven μελλοντικά να ενσωματώνεται πλήρως στην ελληνική startup.

Στον χορό των εξαγορών έχει μπει η Blueground ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και περιήλθε στον έλεγχό της η βραζιλιάνικη startup Tabas με στόχο την είσοδό της στην αγορά του Μεξικού και την περαιτέρω επέκτασή της στη Λατινική Αμερική. Η εταιρεία αναζητάει ευκαιρίες προκειμένου να επενδύσει ή να εξαγοράσει εταιρείες που θα της επιτρέψουν με πιο πρακτικό τρόπο να εισέλθει σε νέες αγορές, σε μια περίοδο που ο κλάδος της τεχνολογίας διανύει φάση διόρθωσης και οι αποτιμήσεις κινούνται σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή