Συμβόλαιο πώλησης ενέργειας στη Βρετανία από τη Mytilineos

Συμβόλαιο πώλησης ενέργειας στη Βρετανία από τη Mytilineos

Ενα δεύτερο μεγάλο συμβόλαιο πώλησης ενέργειας (PPA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης υπέγραψαν η Mytilineos, η Centrica και η Vodafone

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δεύτερο μεγάλο συμβόλαιο πώλησης ενέργειας (PPA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης υπέγραψαν η Mytilineos, η Centrica και η Vodafone. H Centrica θα προμηθεύει στη Vodafone την ενέργεια που θα παράγεται από πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα που κατασκευάζει η Mytilineos.

Tα πάρκα βρίσκονται στο Νόρφολκ, στο Νότιγχαμσαϊρ, στο Στάφορντσαϊρ, στο Μπάκιγχαμσαϊρ και στο Ντόρσετ και έχουν συνολική ισχύ 232 MW. Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας τους αναμένεται σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2023, καθώς και κατά το α΄ τρίμηνο του 2024. Τα συγκεκριμένα έργα θα παράγουν περισσότερες από 216 γιγαβατώρες ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, περιορίζοντας πάνω από 53.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως –το αντίστοιχο απομάκρυνσης περίπου 31.400 αυτοκινήτων από τους δρόμους– και συνδράμοντας επίσης στην ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια της χώρας.

H Centrica θα προμηθεύει στη Vodafone ενέργεια που θα παράγεται από 5 φωτοβολταϊκά πάρκα τα οποία κατασκευάζει η Mytilineos.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο PPA από ηλιακή ενέργεια μεταξύ της Mytilineos, της Vodafone και της Centrica στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνέχεια μιας αντίστοιχης συμφωνίας το προηγούμενο έτος για την παροχή 109 GWh πράσινης ενέργειας. Οταν τα φωτοβολταϊκά πάρκα τεθούν σε λειτουργία, το 50% της συνολικής παραγωγής ενέργειας –ισοδύναμης με 108 γιγαβατώρες από ανανεώσιμες πηγές– θα διοχετευθεί μέσω συμφωνίας sleeving (σύμβαση πίστωσης που καλύπτεται από ενσώματα στοιχεία ενεργητικού) μεταξύ της Centrica και της Vodafone.

Η Mytilineos έχει ήδη καθιερωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο στην παραγωγή πράσινης ενέργειας όσο και στην αποθήκευση αυτής. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα στη χώρα ένα χαρτοφυλάκιο 268 MW σε εξέλιξη και σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 400 MW κατά τη διάρκεια του 2023.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτήν τη δεύτερη συναλλαγή με τη Vodafone, που αποδεικνύει έτι περαιτέρω την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε τόσο την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για ενεργειακή αυτονομία. Ταυτόχρονα, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το ορόσημο για το μεγαλύτερο πράσινο PPA στη χώρα τόσο ως developers όσο και ως παραγωγοί ενέργειας», δήλωσε ο Ιωάννης Καλαφατάς, chief executive director του κλάδου Ενέργειας της Mytilineos.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή